logo-print

Άρθρο 7 - Κανονισµός Λειτουργίας της Αρχής Προστασίας Δεδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα - Λήψη Αποφάσεων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

17/03/2000

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

1. Η διάσκεψη για τη λήψη αποφάσεων γίνεται είτε αµέσως µετά τη συζήτηση, είτε σε χρόνο που ορίζει ο Πρόεδρος.

2. Οι αποφάσεις της Αρχής λαµβάνονται µε πλειοψηφία τουλάχιστον τεσσάρων µελών της. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.

3. Τα αναπληρωµατικά µέλη δεν έχουν δικαίωµα ψήφου εφόσον παρίστανται τα αντίστοιχα τακτικά. Σε περίπτωση όµως που ο Πρόεδρος έχει αναθέσει ειδικά καθήκοντα σε αυτούς και παρίστανται στην συνεδρίαση της Αρχής ψηφίζουν για το θέµα που επεξεργάστηκαν, ανεξάρτητα από την παράλληλη παρουσία του τακτικού µέλους.

4. Η ψηφοφορία είναι φανερή εκτός από περιπτώσεις αποφάσεων που αφορούν κωλύµατα ή ασυµβίβαστα µελών της Αρχής, οπότε είναι µυστική. Η ψηφοφορία αρχίζει από τον νεότερο προς τον αρχαιότερο. Εάν διατυπώνονται περισσότερες από δύο γνώµες και δεν µπορεί να ληφθεί απόφαση, η ασθενέστερη µειοψηφία οφείλει να προσχωρήσει σε µια από τις δύο επικρατέστερες γνώµες. 

Σημειώσεις επί του νόμου

Η παρούσα έκδοση του Κανονισμού ισχύει όπως τροποποιήθηκε µε τις µε αριθ. πρωτ. Γ/ΕΞ/2015/22-4-2008 (ΦΕΚ Β 859), Γ/ΕΞ/3082/3-5-2011 (ΦΕΚ Β 989) και Γ/ΕΞ/2619/10-4-2020 (ΦΕΚ Β 1554) Αποφάσεις της Αρχής

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση