logo-print

Νέος Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών ο κ. Λίνος Σισιλιάνος

10/06/2021

11/06/2021

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση

Διεξήχθη χθες, Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, η εκλογή με ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), για θητεία τριών (3) ετών από 1η . 9.2021 έως 31η .8.2024.

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, κύλησε ομαλά και δεν κατετέθη καμία ένσταση επ’ αυτής.

Υποψηφιότητα για τη θέση του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ είχαν υποβάλει η Καθηγήτρια Παρασκευή Παπαρσενίου και ο Καθηγητής Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σχολής, ο υποψήφιος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία, και εκλέγεται Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ είναι ο Καθηγητής Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος του Γεωργίου.

Ο Kαθηγητής Διεθνούς Δικαίου κ. Αλέξανδρος-Λίνος Σισιλιάνος, είχε γίνει το 2019 ο πρώτος Έλληνας που εξελέγη στη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).

Διαβάστε σχετικά: Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος: Συνέντευξη με τον πρώτο Έλληνα Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send