logo-print

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για οικονομική στήριξη όσων εγκλωβίστηκαν στην κακοκαιρία Ελπίδα

Δικαιώματα επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών: Εξαιρέσεις για 15 έτη έχει χορηγήσει η Ελλάδα από την εφαρμογή του σχετικού Κανονισμού

25/02/2022

25/02/2022

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., επιθυμεί να ενημερώσει τους επιβάτες της οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί των αμαξοστοιχιών 54, 55, 56, 57 και 885 στις 24 Ιανουαρίου 2022, ότι μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους για την λήψη έκτακτης οικονομικής στήριξης μέσω της παρούσας ηλεκτρονικής φόρμας.

Δικαιούχοι:

Παρακαλούμε πριν προχωρήσετε με την υποβολή της αίτησης, όπως ενημερωθείτε εάν δικαιούστε την έκτακτη οικονομική στήριξη   πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Επιλογές:

Οι δικαιούχοι επιβάτες μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για μία από τις κατωτέρω επιλογές:

  1. α) τη χορήγηση εκπτωτικών κουπονιών ταξιδίου (vouchers) απεριόριστης ισχύος, μέσω των οποίων παρέχεται η δυνατότητα αγοράς οποιουδήποτε εισιτηρίου ή κάρτας διαδρομών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνολικής αξίας 1.150 ευρώ.

  2. β) τη χορήγηση εκπτωτικών κουπονιών ταξιδίου (vouchers) απεριόριστης ισχύος, μέσω των οποίων παρέχεται η δυνατότητα αγοράς οποιουδήποτε εισιτηρίου ή κάρτας διαδρομών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνολικής αξίας 550 ευρώ, καθώς και καταβολής χρηματικού ποσού 500 ευρώ μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξει ο αιτών.

  3. γ) την καταβολή χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξει ο αιτών.

Διαδικασία υποβολής αίτησης:

Παρακαλούμε για τη σωστή συμπλήρωση όλων των στοιχείων που ζητούνται ακόμη και των μη υποχρεωτικών, διότι αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτημάτων.

Για την επιτυχή υποβολή της αίτησής σας, είναι απαραίτητη η δήλωση του αριθμού εισιτηρίου σας με το οποίο ταξιδέψατε. Σε περίπτωση μη χορήγησης της πληροφορίας αυτής, η αίτηση σας δεν θα εξετασθεί, εκτός από την περίπτωση κατά την οποία είχατε αποδεδειγμένα παραδώσει το εισιτήριό σας σε ένα από τα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για αποζημίωση εισιτηρίου. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την έκβαση του αιτήματος σας.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δύναται να επικοινωνήσει μαζί σας κατά την αξιολόγηση του αιτήματος για παροχή επιπλέον διευκρινίσεων ή / και στοιχείων.

Η συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση του αιτήματός σας.

Αξιολόγηση αίτησης και ικανοποίηση αιτήματος:

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτημάτων είναι έως και Παρασκευή 11/3/2022

Σύντομα θα αρχίσει η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ενημερώσει τους επιβάτες εντός εύλογου χρονικού διαστήματος για την πορεία του αιτήματος τους.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω σχετική πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα : 2130121006, 2130121007 Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 16:00, ή αποστέλλοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: claims@trainose.gr

Δήλωση Αποποίησης ευθυνών – Γενικές πληροφορίες για το κοινό:

Η χορήγηση της έκτακτης οικονομικής στήριξης από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την 24/1/2022 δεν αποτελεί αποδοχή ευθύνης για τυχόν σφάλματα ή/και ελλείψεις ούτε ανάληψη υποχρέωσης από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για παρόμοια περιστατικά στο μέλλον

Για περισσότερες πληροφορίες, οι εξαιρέσεις του Κανονισμού Επιβατών 1371/2007 της ΕΕ που ισχύουν για την Ελλάδα είναι οι ακόλουθες, από 1/12/2019:

Για 5 έτη:

Άρθρο 10: Συστήματα ταξιδιωτικών πληροφοριών και κρατήσεων

Άρθρο 13: Προκαταβολές

Άρθρο 15: Ευθύνη για καθυστερήσεις, απώλειες ανταπόκρισης και ακυρώσεις

Άρθρο 16: Επιστροφή χρημάτων και επαναδρομολόγηση

Άρθρο 17: Αποζημίωση κομίστρου

Άρθρο 18: Συνδρομή: παρ 2α, 2β, 4

Για 3 έτη:

Άρθρο 28 Πρότυπα ποιότητας των υπηρεσιών: παρ. 2

Σημείωση lawspot: Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα σχετικά έγγραφα προκύπτει πως η Ελλάδα επί 15 έτη χορηγεί εξαιρέσεις από την εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του Κανονισμού 1371/2007 σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών.

Η δυνατότητα χορήγησης εξαιρέσεων προκύπτει μεν από τον ίδιο τον Κανονισμό, ωστόσο η Ελλάδα φαίνεται πως έκανε χρήση του μέγιστου προβλεπόμενου χρονικού ορίου και μάλιστα για διατάξεις οι οποίες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τα δικαιώματα των επιβατών σε συνθήκες ακύρωσης, καθυστέρησης ή μη ολοκλήρωσης δρομολογίου.

Δείτε τις σχετικές αποφάσεις του 2009, του 2014 και του 2019.

Σχετικοί Τομείς

Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

send