logo-print

COVID-19: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ενίσχυση του δημόσιου μηχανισμού σε έμψυχο δυναμικό και εξασφάλιση του κατάλληλου εξοπλισμού και μέσων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της πανδημίας

16/06/2022

16/06/2022

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας». Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID -19.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, σκοπός των προτεινόμενων ρυθμίσεων είναι η ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό κάθε είδους (επιστημονικό, διοικητικό κ.λπ.) του δημόσιου μηχανισμού, η άμεση εξασφάλιση του κατάλληλου εξοπλισμού και των αναγκαίων μέσων, για την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στις απαιτήσεις διαχείρισης της πανδημίας, με απώτερο στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την αποτελεσματικότερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο στοχεύει στη διασφάλιση της συνέχισης παροχής υψηλού επιπέδου απομακρυσμένων ψηφιακών υπηρεσιών στα φυσικά πρόσωπα την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, και ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού, των εμβολιαστικών κέντρων, των ιατρών που απασχολούνται, δεδομένης της εξακολούθησης ύπαρξης υψηλού αριθμού κρουσμάτων, αλλά και της εμφάνισης νέων ιδιαιτέρως μεταδοτικών μεταλλάξεων.

Μεταξύ άλλων, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις παρατείνεται έως την 30η/9/2022η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19, ενώ προβλέπονται ρυθμίσεις για την, κατά το δυνατόν, ενίσχυση των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της τρέχουσας πανδημίας. Παράλληλα, προβλέπονται ρυθμίσεις προκειμένου ο Ε.Ο.Δ.Υ. να είναι σε θέση, διαθέτοντας το αναγκαίο προσωπικό, επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων και διοικητικό προσωπικό, να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά έκτακτες ανάγκες που τυχόν θα εξακολουθήσουν να υφίστανται από την εμφάνιση και διάδοση του COVID-19, αλλά και να δύναται να απασχολεί υπερωριακά και να αμείβει αντίστοιχα το προσωπικό του.

Η διαβούλευση θα συντμηθεί κατά μία εβδομάδα λόγω του κατεπείγοντος της ψήφισης των διατάξεων εντός του Ιουνίου 2022, καθώς συνιστούν παρατάσεις ήδη γνωστών ρυθμίσεων σχετιζόμενων με την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID -19, των οποίων η ισχύς εκπνέει στις 30/06/2022.

Μπορείτε να λάβετε μέρος στη διαβούλευση έως και την 21 Ιουνίου 2022 ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00 στο opengov.gr.

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
send