logo-print

Οι Αγορές Ενέργειας και η διαμόρφωση προσιτών τιμών

Επιστημονική εκδήλωση από την Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή

16/06/2022

16/06/2022

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

H Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα

«Οι Αγορές Ενέργειας και η διαμόρφωση προσιτών τιμών»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στις 21 Ιουνίου 2022 και ώρα 17.00 – 21.00, στην Αίθουσα «Ερμής» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ – 6ος όροφος, Ακαδημίας 7, Αθήνα). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν δύο πάνελ συζητήσεων. Στην πρώτη συνεδρία με θέμα «Χρηματιστήριο Ενέργειας και εναλλακτικοί μηχανισμοί διαμόρφωσης τιμών» θα προεδρεύσει ο Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ, Γεώργιος Τριανταφυλλάκης, ενώ ως εισηγητές θα συμμετέχουν οι κκ Νικόλαος Φαραντούρης, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Αντώνης Μεταξάς, Αναπλ. Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ΕΚΠΑ, επισκ. Καθηγητής Ενεργειακής Ρύθμισης, Πανεπιστήμιο Βερολίνου, Χριστίνα Ταρνανίδου, Επικ. Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου με έμφαση στο Χρηματοοικονομικό Τομέα, ΟΠΑ και Γεώργιος Μπαμπέτας, Επικ. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ.

Την δεύτερη συνεδρία με θέμα «Η αρχή της διαφάνειας στις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος» θα προεδρεύσει ο Ομ. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Γεώργιος Δέλλιος, ενώ εισηγήτες θα είναι οι κκ. Δημήτρης Σπυράκος, ΔΝ Δικηγόρος, Ιάκωβος Βενιέρης, Επικ. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Σταμάτης Κουμάνης επικ. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ και Σπύρος Τσαντίνης, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ.

Με τη λήξη της δεύτερης συνεδρίας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις-παρεμβάσεις από το κοινό, ενώ την εκδήλωση θα κλείσει με την παράθεση των συμπερασμάτων ο Δημήτρης Αυγητίδης, Καθηγητής της Νομικής Σχολής ΔΠΘ.

Ανώνυμες Εταιρίες
Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ