logo-print

ΕΣΡ: Ανακοίνωση για την προστασία ανηλίκου προς τα μέσα ενημέρωσης

11/10/2022

13/10/2022

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Ανακοίνωση προς όλους τους ενημερωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και εν γένει τους παρόχους υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας της χώρας (συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών) αναφορικά με την προστασία ανηλίκου, εξέδωσε η Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη-Δρίλια.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και ιδίως την διάταξη του άρθρου 9 παρ. 7 εδάφιο δ του Ν. 4779/2021, σύμφωνα με την οποία:

«Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίηση περιστατικών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ανηλίκου θύματος πράξης που υπάγεται στα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, από την καταγγελία της πράξης έως την έκδοση αμετάκλητης απόφασης»,

παρακαλείσθε να ασκήσετε την δέουσα εποπτεία κατά την παρουσίαση της τρέχουσας συγκυρίας σχετικά με καταγγελία για διάπραξη εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανήλικου προσώπου, ώστε να αποφευχθεί η συμβολή των ΜΜΕ στην ταυτοποίηση και την περαιτέρω προσβολή της προσωπικότητας αυτού.

Πηγή: esr.gr
Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

send