logo-print

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Εποπτείας Δικαστικών Στατιστικών στο Υπ. Δικαιοσύνης

09/12/2022

13/12/2022

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Με απόφασή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε στη σύσταση και συγκρότηση της Επιτροπής Εποπτείας Δικαστικών Στατιστικών (Ε.Ε.Δι.Σ.).

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ. 47/2022, η Ε.Ε.Δι.Σ. καθοδηγεί το Γραφείο Συλλογής και Επεξεργασίας Δικαστικών Στατιστικών Στοιχείων (JustStat) όσον αφορά τη συνεκτίμηση των αναγκών των χρηστών στον συντονισμό των στρατηγικών στόχων και των προτεραιοτήτων της συλλογής δικαστικών στατιστικών στοιχείων και εγκρίνει το ετήσιο στατιστικό πρόγραμμα εργασίας του Γραφείου.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι τα εξής:

1. Κωνσταντίνος Κουσούλης του Δημητρίου, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως Πρόεδρος.

2. Μαρία Λεπενιώτη του Νικολάου, Αρεοπαγίτης, ως τακτικό μέλος, μα αναπληρωτή αυτής τον Γεώργιο Αυγέρη του Αναστασίου, Αρεοπαγίτη.

3. Νικόλαος Βόγκας του Ηλία, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια αυτού την Ευαγγελία Πασπάτη του Νικολάου, Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

4. Ευστράτιος Παπαθανασόπουλος του Παναγιώτη, Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια αυτού την Παναγιώτα Φάκου του Ανδρέα, Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

5. Αγγελική Παπαπαναγιώτου-Λέζα του Ιωάννη, Αντεπίτροπο της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτής τον Παύλο Ζαμπετίδη του Χρήστου, Αντεπίτροπο της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.

6. Νικόλαος Σεκέρογλου του Προδρόμου, Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Νικόλαο Νικολάκη του Στεργίου, Πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

7. Παναγιώτης Καρακωνσταντής, Νικολάου, Εφέτης Αθηνών αποσπασμένος στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με αναπληρωτή αυτού τον Ηλία Κανελλόπουλο του Αθανασίου, Εφέτης Αθηνών, αποσπασμένο στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

8. Γεώργιος Μπέσκος του Ιωάννη, Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Χρήστο Δημητρόπουλο του Δημητρίου, Δικηγόρο, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης.

9. Αθανάσιος Σταυρόπουλος του Κωνσταντίνου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τομεακών Στατιστικών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), με αναπληρώτρια την Λεμονιά Ανδριτσοπούλου του Ιωάννη, Προϊσταμένη του Τμήματος Στατιστικών Δικαιοσύνης της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

10. Μαρία Τούλα του Χρήστου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτής τον Αλέξανδρο Παλόγλου του Παύλου, Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Έργων ΤΠΕ του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

11. Αικατερίνη Γκόλια του Κωνσταντίνου, Προϊσταμένη του Γραφείου Συλλογής και Επεξεργασίας Δικαστικών Στατιστικών Στοιχείων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με αναπληρωτή αυτής τον Σπυρίδωνα Μαγκουνή του Κωνσταντίνου, υπάλληλο του Γραφείου Συλλογής και Επεξεργασίας Δικαστικών Στατιστικών Στοιχείων. Το ανωτέρω ορισθέν αναπληρωματικό μέλος, Σπυρίδων Μαγκουνής θα ασκεί παράλληλα και χρέη Γραμματέα.

Η θητεία των μελών λήγει την 15η Σεπτεμβρίου 2024.

Στα μέλη της ανωτέρω Επιτροπής ουδεμία αποζημίωση καταβάλλεται.

 

 

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

send