logo-print

ΔΣΑ: Ενημέρωση για τα POS και Virtual POS

14/04/2023

08/05/2023

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ανακοίνωση για τα POS και Virtual POS

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι κατόπιν συνεννόησης με την εταιρεία Euronet Merchant Services Greece σε σχέση με τη χρήση και εγκατάσταση των φυσικών τερματικών POS ή Virtual POS σύμφωνα με την νέα Σύμβαση Πλαίσιο Υπηρεσιών Αποδοχής και Εκκαθάρισης Συναλλαγών ισχύουν τα εξής:

(α) Σύμφωνα με τη Σύμβαση Πλαίσιο ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και τον ΔΣΑ, η διατήρηση POS / V-POS είναι δωρεάν για τους δικηγόρους – μέλη του ΔΣΑ αν μέσω αυτών δε γίνεται καμία συναλλαγή.

(β) Για όσους έχουν εγκαταστήσει μηχανήματα EFT/POS στα γραφεία τους ή έχουν εγκαταστήσει την λύση epay by link (Virtual POS-εικονικό), ισχύουν τα οριζόμενα στους εμπορικούς όρους στην ήδη υπογεγραμμένη σύμβαση, χωρίς να τίθεται θέμα καταγγελίας της σύμβασης για μη πραγμάτωση συναλλαγών ενός τριμήνου.

(γ) Η μικτή τιμολόγηση για τις ανωτέρω υπηρεσίες για νέες σχέσεις ισχύει ως εξής: για συναλλαγές με κάρτες ιδιωτών υφίσταται χρέωση 0,66% ανά συναλλαγή, για συναλλαγές με εταιρικές κάρτες 1,85% ανά συναλλαγή και οι συναλλαγές επιστροφών χρέωση 0,66% και 0,01€ ανά συναλλαγή (βλέπε παράρτημα 1 της προσφοράς συνεργασίας) – για τις υφιστάμενες σχέσεις ισχύουν τα οριζόμενα για τους εμπορικούς όρους στην ήδη υπογεγραμμένη με κάθε συνάδελφο.

(δ) Αναφορικά με το All Week Pay, πλήρης περιγραφή του οποίου περιλαμβάνεται στο άρθρο 3 του Παραρτήματος 2 της Σύμβασης Πλαισίου, σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για δυνατότητα μέσω της οποίας οι πληρωμές πραγματοποιούνται στον λογαριασμό εκάστου το αργότερο μέχρι την επόμενη ημέρα ανεξάρτητα εάν είναι εργάσιμη ή μη. Η χρήση της εν λόγω δυνατότητας παρέχεται ήδη από την 01/03/2023 δωρεάν και από τον Ιούνιο 2023 υπόκειται σε χρέωση ενός (1) ευρώ ανά εβδομάδα. Επισημαίνεται ότι εάν δεν διενεργούνται κατά τη διάρκεια εκάστου μηνός συναλλαγές μέσω φυσικών τερματικών POS ή Virtual POS, δεν επιβάλλεται η παραπάνω χρέωση για το All Week Pay. Σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί τη χρήση αυτής της δυνατότητας διατηρεί το δικαίωμα διακοπής της κατόπιν σχετικής τηλεφωνικής ή έγγραφης ενημέρωσης της Epay σύμφωνα με το άρθρο 3.4 του Παραρτήματος 2 της Σύμβασης Πλαισίου.

Πηγή: dsa.gr
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

send