logo-print

Διαταγές πληρωμής: Παρέμβαση του ΔΣΑ για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κατά την κατάθεση των αιτήσεων στο Πρωτοδικείο Αθηνών

06/06/2023

08/06/2023

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Παρέμβαση του ΔΣΑ για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κατά την κατάθεση των αιτήσεων για έκδοση διαταγών πληρωμής στο Πρωτοδικείο

Η κατάσταση που επικρατεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών αναφορικά με την κατάθεση αιτήσεων για έκδοση διαταγών πληρωμής απασχόλησε την συνάντηση που είχαν με πρωτοβουλία του ΔΣΑ την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 αντιπροσωπεία του ΔΣΑ με την Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Από πλευράς ΔΣΑ παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Βερβεσός, ο Αντιπρόεδρος κ. Αλέξανδρος Μαντζούτσος και οι σύμβουλοι κ.κ. Φώτης Γιαννούλας και Γιάννης Αβαρκιώτης, ενώ από πλευράς Πρωτοδικείου παρέστη ο Προϊστάμενος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης κ. Χριστόφορος Λινός, η Προϊσταμένη της Γραμματείας κ. Αγγελική Καπίρη, ο υπεύθυνος πληροφορικής του Πρωτοδικείου κ. Βασιλόπουλος και υπάλληλοι του τμήματος πιστωτικών τίτλων του Πρωτοδικείου.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣΑ επισήμανε στην Διοίκηση του Πρωτοδικείου την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κατά την κατάθεση των αιτήσεων για έκδοση διαταγών πληρωμής ιδίως από συμβάσεις δανείου, καθώς ο προσδιορισμός ως μέγιστου αριθμού καταθέσεων 50 ανά ημέρα έχει οδηγήσει συναδέλφους να προσέρχονται ακόμη και τα χαράματα, για να εξασφαλίσουν πρόσβαση στην κατάθεση.

Αιτία της κατάστασης – κατά την Διοίκηση του Πρωτοδικείου – είναι η πολύ μεγάλη έλλειψη δικαστικών υπαλλήλων, πρόβλημα που δεν μπορεί να βελτιωθεί με τρόπο μόνιμο πριν από τον προσεχή Οκτώβριο, οπότε αναμένεται να τοποθετηθούν νέοι δικαστικοί υπάλληλοι στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Από πλευράς ΔΣΑ προτάθηκε η άμεση προώθηση της ηλεκτρονικής κατάθεσης των αιτήσεων για έκδοση διαταγών πληρωμής.

Μέχρι να επιτευχθεί κάτι τέτοιο επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη στελεχιακής ενίσχυσης του τμήματος πιστωτικών τίτλων, καθώς και η άμεση βελτίωση του συστήματος εξασφάλισης σειράς προτεραιότητας ακόμη και με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η Διοίκηση του Πρωτοδικείου δέχθηκε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του ΔΣΑ και υποσχέθηκε την απάντηση επί των προτάσεων που υποβλήθηκαν τις αμέσως επόμενες μέρες. Αισιοδοξούμε ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί λύση που θα βελτιώσει την κατάσταση που ταλαιπωρεί καθημερινά μεγάλο αριθμό συναδέλφων.

Πηγή: dsa.gr
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου