logo-print

Χερσαίος και Υδάτινος Χώρος: Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Σεμινάριο 12 ωρών στο δίκαιο του Χερσαίου και του Υδάτινου χώρου

06/06/2023

08/06/2023

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και οι Εκδόσεις Σάκκουλα ΑΕ διοργανώνουν Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εξειδίκευσης και Εμβάθυνσης 12 ωρών στο δίκαιο του Χερσαίου και του Υδάτινου χώρου.

Διδάσκων: Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, Δικηγόρος

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς, ασκούμενους δικηγόρους, μηχανικούς, φοιτητές και ερευνητές που επιθυμούν να ενημερωθούν για την εφαρμογή στην πράξη του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον χερσαίο και υδάτινο χώρο.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε 4 συνεδρίες.

Η πρώτη, που θα αφορά στις χρήσεις γης, σκοπό έχει να αναλύσει το νομοθετικό πλαίσιο και τις αρχές που τις διέπουν καθώς και να αντιμετωπίσει ειδικά ζητήματα, όπως η σφράγιση των χρήσεων.

Στη δεύτερη συνεδρία, η οποία θα αφορά στις επεμβάσεις στον παράκτιο χώρο, θα αναλυθούν ο αιγιαλός, η παραλία, ο παλαιός αιγιαλός και οι θαλάσσιες χρήσεις, ενώ θα αντιμετωπιστούν ζητήματα από την αυθαίρετη δόμηση (κατεδάφιση κτισμάτων/νομιμοποίηση κτισμάτων ή έργων).

Στην τρίτη συνεδρία, για τα ρέματα, θα παρουσιαστούν οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και οι τρόποι οριοθέτησης ρεμάτων καθώς και οι επιτρεπόμενες σε αυτά επεμβάσεις.

Η τέταρτη ενότητα, τέλος, θα είναι αφιερωμένη στο δίκαιο της δόμησης και στόχο έχει να παρουσιάσει όλα τα κρίσιμα ζητήματα γύρω από αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο sakkoulas.gr

Διαβάστε επίσης: Airbnb: Η πολεοδομική αντιμετώπιση και το μέλλον των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ