logo-print

Θέσεις ασκούμενων δικηγόρων στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5

Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ προσκαλεί όσους/ες ασκούμενους/ες δικηγόρους οι οποιοι/ες επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους στη Νομική του Υπηρεσία, διάρκειας μέχρι (12) μηνών μετά από αίτησή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 13 του ν.4194/2013 (Α' 208), να υποβάλουν την αίτησή τους εντός δέκα (10) ημερών (ημερολογιακές) από την επομένη της ημερομηνίας ανάρτησης 04.09.2023 της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.elgo.gr.), ήτοι μέχρι και την 14.09.2023.

Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Η αίτηση συντάσσεται σύμφωνα με το σχετικό επισυναπτόμενο υπόδειγμα που χορηγεί ο Οργανισμός και υποβάλλονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο πρωτόκολλο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού.

Ο αριθμός των υποψηφίων δικηγόρων που θα πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους στη Νομική Υπηρεσία του Οργανισμού, έχει οριστεί σε δύο (2) άτομα.

Το ωράριο της ημερήσιας απασχόλησης του ασκούμενου ορίζεται σε οκτώ (8) ώρες, ανάλογα με τις ανάγκες της Νομικής Υπηρεσίας.

Υπεύθυνος τήρησης και ελέγχου του παρουσιολογίου και εν γένει της άσκησης είναι ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Οργανισμού.

Η μηνιαία αποζημίωση του ανέρχεται στο ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ και θα καταβάλλεται βάσει ταυ παρουσιολογίου, από την αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το παραπάνω ποσό δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις παρά μόνο σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος και θα καταβάλλεται στο τέλος έκαστου ημερολογιακού μηνός.

Η δωδεκάμηνη (12) άσκηση των υποψήφιων ξεκινά από 18.09.2023.

Η άσκηση θα γίνεται στην Κεντρική Υπηρεσία σε νομικά αντικείμενα, υπό την επιστημονική εποπτεία του Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας του Οργανισμού, ο οποίος στο τέλος της άσκησης θα χορηγεί στους ασκούμενους, ως νόμιμος εκπρόσωπος αυτού.

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση.

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ