logo-print

O ΓΚΠΔ στην πράξη: Εγχειρίδιο με 126 case studies εξέδωσε η ιρλανδική εποπτική αρχή

Το εγχειρίδιο περιλαμβάνει υποθέσεις των ετών 2018-2023

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση

Ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων εξέδωσε η ιρλανδική αρχή προστασίας δεδομένων Data Protection Commission. Στο εγχειρίδιο αυτό με τίτλο “Case Studies 2018-2023” περιλαμβάνονται 126 υποθέσεις που τέθηκαν ενώπιον της εποπτικής αρχής κατά τα πρώτα πέντε χρόνια εφαρμογής του ΓΚΠΔ.

Το εγχειρίδιο χωρίζεται σε έντεκα ενότητες.

Μέσα από αυτές παρουσιάζονται υποθέσεις που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τα δικαιώματα πρόσβασης, εναντίωσης και διαγραφής, την ακρίβεια, την ασφάλεια και την παραβίαση των δεδομένων, τη διαφάνεια και τον περιορισμό του σκοπού.  

Σύμφωνα με τον πρόλογο του κειμένου, αποστολή της DPC είναι να υποστηρίζει τη συνεπή εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων μέσω της της εποπτείας και της επιβολής, καθώς και την προώθηση της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Η DPC αναγνωρίζει ότι μια βασικός πυλώνας για την επιτυχία αυτής της αποστολής είναι η υποστήριξη των φορέων και η προώθηση της συμμόρφωσης. Προκειμένου να επιτύχει το αποτέλεσμα αυτό, η DPC έχει δεσμευτεί να δημοσιεύει τακτικά μελέτες περιπτώσεων που καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο η προστασία των δεδομένων εφαρμόζεται στη νομοθεσία, πώς εντοπίζεται η μη συμμόρφωση και πώς επιβάλλονται διορθωτικά μέτρα.

Το εγχειρίδιο είναι διαθέσιμο εδώ.

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ