logo-print

Υποβολή αιτήσεων για άσκηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων – Δείτε αναλυτικά τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία επιλογής

22/11/2023

22/11/2023

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δημοσίευσε προκήρυξη για την άσκηση δύο υποψηφίων δικηγόρων.

Η υποβολή των αιτήσεων θα είναι δυνατή μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2023. Η άσκηση των ασκουμένων στο Δ.Σ.Α. θα ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου 2023. Η μηνιαία αμοιβή είναι εξακόσια (600) ευρώ και η απασχόλησή τους θα διενεργείται εντός του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του Δ.Σ.Α. 

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, οι ασκούμενοι δικηγόροι θα τοποθετηθούν σε Υπηρεσίες του Δ.Σ.Α., (Γραφείο Προέδρου, Νομική Υπηρεσία, Πειθαρχικό, Γραμματεία CCBE, Τμήμα Σωματείων, Ψηφιοποίηση αποφάσεων, Κατάθεση ένδικων μέσων, Βιβλιοθήκη, Γραφείο Νομολογίας Ισοκράτης) ανάλογα με τις ανάγκες των συγκεκριμένων τμημάτων. 

Η άσκησή τους θα διαρκέσει τουλάχιστον 6 μήνες, με δικαίωμα παρατάσεων σε συνάρτηση με τις ανάγκες του Δ.Σ.Α. και με τον υπολειπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης της άσκησης του κάθε ασκούμενου. 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι ασκούμενοι δικηγόροι, εγγεγραμμένοι στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και  να μη συμπληρώνουν το προβλεπόμενο 18μηνο της άσκησής τους πριν από τις 11 Δεκεμβρίου 2024.

Επίσης πρέπει να διαθέτουν βαθμό πτυχίου Νομικής λίαν καλώς, άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας και γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Θα συνεκτιμηθεί η επαρκής γνώση γαλλικής γλώσσας, για την γραμματεία που αφορά τις σχέσεις του Δ.Σ.Α. με Δικηγορικούς Συλλόγους του εξωτερικού (CCBE, IDHAE κλπ)

Στην περίπτωση που οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υπερβαίνουν τον αριθμό, των δύο (2) διαθέσιμων θέσεων, τότε η επιλογή θα γίνει με κλήρωση, η οποία θα διεξαχθεί δημόσια στις 5 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 13.00΄ στον ΔΣΑ. Οι ασκούμενοι που θα κληρωθούν, ανά κατηγορία, θα καταθέσουν μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Τμήμα Ασκουμένων του ΔΣΑ, τον φυσικό – πρωτότυπο φάκελο με τα πλήρη ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα τους.

Η διαδικασία της επιλογής θα ολοκληρωθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2023, οπότε και  θα αναρτηθεί η σχετική ανακοίνωση στις ιστοσελίδες του Δ.Σ.Α.  www.dsa.grwww.dsanet.gr, αφού προηγουμένως ελεγχθεί από τη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο φυσικός φάκελος και η επάρκεια των γνώσεων και των ικανοτήτων που δηλώνουν οι επιλεγέντες.

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  askoumenoi@dsa.gr  εντός της ανωτέρω προβλεπόμενης αποκλειστικής προθεσμίας (21.11.2023 - 30.11.2023) (δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής συνημμένων σχετικών  πιστοποιητικών με τις ιδιότητες και τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα των υποψηφίων και πιστοποιημένης γνώσης πληροφορικής).

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη και τη συνημμένη αίτηση στο dsa.gr.

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31
Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ