logo-print

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Προκήρυξη για την πλήρωση 2 θέσεων δικηγόρων

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 2/1/2024

07/12/2023

07/12/2023

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού προκηρύσσει την πλήρωση 2 οργανικών θέσεων Δικηγόρων, οι οποίοι θα εντάσσονται στη Διεύθυνση Επικεφαλής Νομικού, της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία θέση Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και μία θέση Δικηγόρου παρ’ Εφέταις με σύμβαση έμμισθης εντολής, με βάση τις διατάξεις του ν. 3959/2011 ιδίως του άρθρου 21, όπως ισχύει και τις διατάξεις των άρθρων 42 έως 46 του ν. 4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων» (ΦΕΚ Α΄ 208/27.09.2013), όπως ισχύει. 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την 2/1/2024.

Οι αποδοχές των δικηγόρων που θα προσληφθούν καθώς και η κατάταξή τους σε μισθολογικά κλιμάκια γίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10, περ. β΄ του άρθρου 9 του ν.4354/2015, όπως ισχύει, και θα ασφαλίζονται στον οικείο ασφαλιστικό τους φορέα, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Τα εν λόγω πρόσωπα δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν ή να συμμετέχουν σε υποθέσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 3959/2011 κατά τη διάρκεια της απασχόλησής τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και για 1 έτος μετά από την καθ` οιονδήποτε τρόπο λήξη της εντολής. Επιπλέον, τα εν λόγω πρόσωπα δεν επιτρέπεται μετά από την καθ` οιονδήποτε τρόπο λήξη της εντολής να αναλαμβάνουν ή να συμμετέχουν σε υποθέσεις που χειρίστηκαν ή στον χειρισμό των οποίων είχαν συμμετάσχει κατά τη διάρκεια της απασχόλησής τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αναφορικά με το αντικείμενο της απασχόλησης, οι δικηγόροι υποχρεούνται να συνδράμουν στη δικαστική και εξωδικαστική εκπροσώπηση και υπεράσπιση των συμφερόντων της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στην παροχή γνωμοδοτήσεων και νομικών συμβουλών στις οργανικές της μονάδες, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Διεύθυνσης Επικεφαλής Νομικού και του/της Προϊσταμένου/-ης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, σε συνεργασία με το Γραφείο ΝΣΚ και τους τυχόν εξωτερικούς δικηγόρους κατά τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 20 του ν. 3959/2011. Ενδεικτικά, στο αντικείμενό τους εντάσσονται (α) η δικαστική και εξωδικαστική εκπροσώπηση και υπεράσπιση των συμφερόντων της ΕΑ, (β) η παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων προς την ΕΑ, τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού και τις οργανικές μονάδες αυτής και (γ) η επεξεργασία και παροχή νομικών συμβουλών και γνώμης επί των συμβάσεων που συνάπτει η ΕΑ με τρίτους, των διοικητικών πράξεων, καθώς και των προκηρύξεων για την ανάθεση έργων, προμηθειών και υπηρεσιών σε τρίτους, σε συνεννόηση με το Γραφείο ΝΣΚ και τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού.

Οι δικηγόροι υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα Γραφεία της Διεύθυνσης Επικεφαλής Νομικού της Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην έδρα της Υπηρεσίας στην οδό Κότσικα 1Α, Αθήνα, Τ.Κ. 104 34 για χρόνο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις εκάστοτε υπάρχουσες υπηρεσιακές ανάγκες, εφόσον δεν παρίσταται ανάγκη παράστασης ενώπιον δικαστικών, διοικητικών ή άλλων αρχών για υποθέσεις της ΕΑ.

Για την επιλογή και πρόσληψη λαμβάνονται υπόψη η προσωπικότητα του υποψηφίου, η επιστημονική του κατάρτιση, η εξειδίκευση του στο αντικείμενο της απασχόλησης, η επαγγελματική του πείρα και επάρκεια, η γνώση της αγγλικής γλώσσας και συνεκτιμώνται η οικογενειακή του κατάσταση και η πρόβλεψη της εξέλιξης του.

Στην προκήρυξη αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο απασχόλησης, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια αξιολόγησης και οι συντελεστές βαρύτητας καθενός, τα δικαιολογητικά συμμετοχής, ο τρόπος υποβολής αίτησης συμμετοχής και η διαδικασία επιλογής.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη και το υπόδειγμα αίτησης στο epant.gr.

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας