logo-print

Περιφέρεια Αττικής: Πρόσκληση για την άσκηση υποψηφίων δικηγόρων

Υποβολή αιτήσεων έως την Παρασκευή 23/2

14/02/2024

15/02/2024

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η Περιφέρεια Αττικής προσκαλεί τους υποψήφιους δικηγόρους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Περιφέρειας, να υποβάλουν την αίτησή τους.

Ο αριθμός των ασκουμένων δικηγόρων έχει οριστεί στα 16 άτομα και το χρονικό διάστημα της άσκησης έχει οριστεί σε 12 μήνες. Την προσεχή περίοδο, η δωδεκάμηνη άσκηση των υποψηφίων δικηγόρων ξεκινά από τις 15 Μαρτίου 2024 και λήγει στις 14 Μαρτίου 2025. Το ωράριο της ημερήσιας απασχόλησης ορίζεται σε 8 ώρες, ανάλογα με τις ανάγκες των γραφείων του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικής Υποστήριξης.

Η μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στο ποσό των 600 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, παρά μόνο σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος και θα καταβάλλεται με βάση το παρουσιολόγιο, κατόπιν εντάλματος της Δ/σης Οικονομικής Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται αποκλειστικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου grammateia.ad@patt.gov.gr, με την ένδειξη «Ασκούμενοι δικηγόροι», το αργότερο έως την 23η Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβαίνουν τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, η επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση.

Στην πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρονται λεπτομερώς οι προϋποθέσεις, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης.

Πηγή: dsa.gr 

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
send