logo-print

Συμμετοχή Ελλήνων δικηγόρων σε ευρωπαϊκά προγράμματα με τη CCBE

14/11/2014

16/11/2017

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η CCBE, μαζί με το πρόσφατα συσταθέν απ΄ την ίδια Ίδρυμα των Ευρωπαίων Δικηγόρων, αποφάσισε να υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση από την Ε.Ε. δύο προγραμμάτων, η οποία αναμένεται σύντομα να γίνει δεκτή.

Τα προγράμματα αυτά, στη διαμόρφωση μάλιστα των οποίων η ελληνική αντιπροσωπεία στη CCBE είχε σημαντική ενεργητική συμμετοχή, είναι:

  1. «Ανταλλαγή Δικηγόρων» (Exchange of Lawyers), στο πλαίσιο του οποίου έως 10 το πολύ δικηγόροι (έως 5 ετών δικηγορίας) από κάθε συμμετέχουσα χώρα θα απασχοληθούν για χρονικό διάστημα δύο μηνών σε άλλη (συμμετέχουσα στο πρόγραμμα) ευρωπαϊκή χώρα, αμειβόμενοι με 75 ευρώ ημερησίως, συν την κάλυψη των εξόδων μετάβασης και επιστροφής τους στη χώρα αυτή (έως του ποσού των 500 ευρώ Χ 2). Ταυτόχρονα, κάθε χώρα που συμμετέχει υποχρεούται, αντιστοίχως, να υποδεχθεί και εξασφαλίσει απασχόληση σε ίσο αριθμό δικηγόρων.
  2. «Σεμινάριο Ευρωπαϊκού δικονομικού Δικαίου» (Seminar on European procedural law), στο πλαίσιο του οποίου έως 20 το πολύ δικηγόροι από κάθε συμμετέχουσα χώρα θα παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο Ευρωπαϊκού δικονομικού δικαίου στο Trier/Luxembourg, διάρκειας 1,5 περίπου ημέρας, με κάλυψη ανά συμμετέχοντα των εξόδων μετάβασης έως 350 ευρώ, διαμονής (2 νύχτες σε ξενοδοχείο) και διατροφής (1 γεύμα, 1 δείπνο και δύο coffee breaks). Θα διεξαχθούν 5 συνολικά τέτοια σεμινάρια, 4 αγγλόφωνα και 1 γαλλόφωνο.

Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. θα καλύψει το 80% του κόστους κάθε προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο 20% θα είναι ιδία συμμετοχή. Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το μεγαλύτερο μέρος της ιδίας συμμετοχής να καλυφθεί με την αξία της εργασίας («ανθρωποημέρες») αυτών που θ’  απασχοληθούν στα προγράμματα αυτά (δηλ., για τον ΔΣΑ, η ιδία συμμετοχή του να καλυφθεί με την αναλογούσα στο χρόνο αυτής της απασχόλησης αξία της εργασίας της υπαλλήλου του που θ’  ασχοληθεί με την υλοποίηση του προγράμματος, το συντονισμό, την επικοινωνία με τη CCBE κλπ, χωρίς βεβαίως να αμειφθεί επιπρόσθετα γι αυτό).

Διαβάστε περισσότερα στο dsa.gr

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

send