logo-print

Η Ευρωβουλή προωθεί τη διάσπαση της Google

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι ταραχώδεις σχέσεις ανάμεσα στη Google και την Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως σύντομα θα γίνουν ακόμη χειρότερες. Όπως αποκάλυψαν οι Financial Times, προσχέδιο πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρεται στο ενδεχόμενο διάσπασης του τεχνολογικού κολοσσού σε επιμέρους εταιρείες.

Η Ε.Ε. επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού που προκύπτουν από τη σύνδεση της λειτουργίας της μηχανής αναζήτησης της Google με άλλα τμήματα της εταιρείας, όπως π.χ. τα Google ads. Η Google έχει κατηγορηθεί πολλάκις, και μάλιστα έχουν ήδη ληφθεί μέτρα εναντίον της, για το γεγονός ότι δίνει προτεραιότητα σε δικά της προϊόντα και υπηρεσίες στα αποτελέσματα αναζήτησης, ζημιώνοντας έτσι τους ανταγωνιστές της.

Οι σχέσεις ανάμεσα σε Google και Ε.Ε. απείχαν πάντα από το να χαρακτηριστούν καλές, όμως η συγκεκριμένη κίνηση, αν τελικά επισημοποιηθεί, αναμένεται να προκαλέσει την οργή της δημοφιλούς εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση, η οποία στηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλιστές, δεν μπορεί να εφαρμοστεί από το Ευρωκοινοβούλιο, καθώς δε διαθέτει την εξουσία να προβεί σε διάσπαση της Google μόνο του.

Αυτό, όμως, που αναμένεται να συμβεί, είναι να ασκηθούν πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να λάβει, ακόμη μία φορά, μέτρα εναντίον του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Πηγή: thenextweb.com

Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ