logo-print

Έρχεται ναρκοτεστ για την κάνναβη;

05/12/2014

29/01/2018

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Πολιτείας της Washington στο Seattle εργάζονται πάνω στη δημιουργία ενός γρήγορου κι εύχρηστου μηχανισμού που θα μπορεί να καθορίσει αν ένας οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια κάνναβης.

Σύμφωνα με τη Daliy Mail, το νέο τεστ, το οποίο θα αρχίσει να δοκιμάζεται σε ανθρώπους από το 2015, θα είναι παρόμοιο με εκείνο για το αλκοόλ, καθώς θα ελέγχει τη αναπνοή του υπόπτου. Αυτή τη στιγμή, ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί αν ένας άνθρωπος έχει κάνει πρόσφατα χρήση κάνναβης είναι με αιματολογική εξέταση.

Παρόλο που ο νέος μηχανισμός δε θα μπορεί να υπολογίσει ακριβώς την ποσότητα THC (Τετραϋδροκανναβινόλη, η δραστική ουσία της κάνναβης) που βρίσκεται στο αίμα, οι αρχές ευελπιστούν πως θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν, τουλάχιστον, αν η ουσία υπάρχει όντως στον οργανισμό του οδηγού, περιορίζοντας έτσι τις εσφαλμένες προσαγωγές.

Η πολιτεία της Washington παρατηρεί διαρκή αύξηση στα περιστατικά οδήγησης υπό την επήρεια κάνναβης από τότε που νομιμοποιήθηκε η χρήση της (2012).

Να σημειωθεί ότι μερίδα επιστημόνων και της κοινής γνώμης ισχυρίζεται πως τα αποτελέσματα ενός τέτοιου τεστ μπορεί να είναι επισφαλή, ενός τίθενται και ζητήματα συνταγματικών παραβιάσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο dailymail.co.uk

Φωτογραφία από wikipedia.org

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Ο ΝΕΟΣ Ν. 5090/2024
send