logo-print

Νομοσχέδιο για την ιατρική κάνναβη στο αμερικανικό Κογκρέσο

27/03/2015

16/11/2017

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Με την υποστήριξη και των δύο κομμάτων (Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών) εισήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ νομοσχέδιο σχετικά με τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται CARERS (Compassionate Access, Research Expansion, and Respect States Act) επιχειρεί να αλλάξει την προσέγγιση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης πάνω σε ένα ζήτημα για το οποίο ήδη έχει υπάρξει νομοθετική παρέμβαση σε αρκετές επιμέρους Πολιτείες (23 για την ακρίβεια).

Το νομοσχέδιο προτείνει την επαναταξινόμηση της κάνναβης στον Κατάλογο ΙΙ του Νόμου για τις ελεγχόμενες ουσίες, κάτι που σημαίνει στην πράξη πως θα αναγνωριστεί η δυνατότητα χρήσης της για ιατρικούς σκοπούς.

Η χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς στις ΗΠΑ, ωστόσο η ομοσπονδιακή νομοθεσία παραμένει ισχυρότερη της πολιτειακής.

Το CARERS έχει ως σκοπό την άρση των περιορισμών που θέτει η ομοσπονδιακή νομοθεσία ως προς τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση των σχετικών κλινικών αλλά και τη συνταγογράφησή της ακόμα και σε βετεράνους πολέμου.

Πηγή: jurist.org

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send