logo-print

Αποχωρεί από τη Ρωσία η Google;

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Η Google αποφάσισε να αποσύρει τους μηχανικούς της από τη Ρωσία ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε νέο νόμο σχετικά με τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων που ψήφισε η ρωσική Βουλή.

Ο διαδικτυακός κολοσσός δηλώνει ότι δε θα αποσύρει τις υπηρεσίες της από τη Ρωσία, παραμένοντας αφοσιωμένη στους χρήστες της στη χώρα. Σημειώνει δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε επανατοποθέτηση των μηχανικών της, υπογραμμίζοντας ότι στα γραφεία της στη Ρωσία θα παραμείνει προσωπικό του τμήματος πωλήσεων, marketing και υποστήριξης.

Το Ρωσικό Κοινοβούλιο έχει ψηφίσει από τον Ιούλιο ένα νέο νόμο, ο οποίος υποχρεώνει τις εταιρείες που αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στο διαδίκτυο να φυλάσσουν τα δεδομένα των πολιτών της σε servers εντός της χώρας. Το Κρεμλίνο έχει υπερασπιστεί πολλάκις την απόφασή του αυτή, επιμένοντας ότι θα ενισχύσει την προστασία των δεδομένων των Ρώσων πολιτών.

Οι επικριτές του νόμου, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι ο νέος αυτός νόμος έχει ως σκοπό τη λογοκρισία στο ρωσικό διαδίκτυο, καθώς, μεταξύ άλλων, παρέχει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση να “μπλοκάρει” ιστοσελίδες που αρνούνται να συμμορφωθούν.

Οι νέες αυτές εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στην απόφαση της Google να αποσύρει την υπηρεσία Google News από την Ισπανία και την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για διάσπαση της μηχανής αναζήτησης της Google από την υπόλοιπη εταιρεία.

Πηγή: bbc.com

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

send