logo-print

Έντονες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για τα δάση

20/12/2014

16/11/2017

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τις εντονότατες αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων έχει προκαλέσει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», το οποίο, όπως καταγγέλουν, περιέχει διατάξεις που είναι καταστροφικές για το μέλλον των δασών στη χώρα.

Συγκεκριμένα η WWF αναφέρει:

Εν μέσω  διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, το ΥΠΕΚΑ βιάζεται να περάσει νόμο στη Βουλή, με τον οποίο εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα και καταστρέφει τα δάση. Προς τι αυτή η βιασύνη;

Για δεύτερη φορά σε τέσσερις μόλις μήνες, τα ελληνικά δάση βρίσκονται αντιμέτωπα με τη συντονισμένη επιχείρηση σαρωτικής υποβάθμισης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που συντελείται στη χώρα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση: νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων, άρση του αναδασωτέου χαρακτήρα καμένων εκτάσεων εντός πενταετίας, fast track αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων, δασικοί χάρτες άνευ νοήματος, καθώς θα βρίσκονται πλέον υπό διαρκή αναδιαμόρφωση.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις καταστροφικές επιπτώσεις που φέρνει για τον δασικό μας πλούτο, το ν/σ «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», το οποίο συζητείται και ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Δεκεμβρίου. Ερωτηματικά εγείρει η βιασύνη του ΥΠΕΚΑ να ψηφιστεί το συγκεκριμένο ν/σ εν μέσω των διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ερωτηματικά μάλιστα που γιγαντώνονται αν εστιάσει κανείς στις καταστροφικές για τα ελληνικά δάση διατάξεις που περιέχει.

Διαβάστε περισσότερα στο wwf.gr

Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο εδώ.

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση