logo-print

Σε δικαστήριο για τρομοκράτες παραπέμπονται δύο γυναίκες οδηγοί στη Σ. Αραβία

27/12/2014

16/11/2017

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σε ειδικό δικαστήριο για υποθέσεις τρομοκρατίας θα δικαστούν δύο γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, επειδή αψήφησαν την απαγόρευση οδήγησης που ισχύει για όλες τις γυναίκες στη χώρα.

Οι δύο γυναίκες οδηγοί έχουν ήδη κρατηθεί για περίπου ένα μήνα -το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για αντίστοιχο αδίκημα-, ενώ είναι η πρώτη φορά που επιλαμβάνεται τέτοιας υπόθεσης το ειδικό για θέματα τρομοκρατίας ποινικό δικαστήριο του Ριάντ.

Πηγές αναφέρουν ότι οι δύο γυναίκες δικάζονται όχι επειδή οδήγησαν, αλλά επειδή υποστήριξαν το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν σε αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τονίζει ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι ιδιαίτερα αυστηρή με όσους ασκούν δημόσια κριτική στο διαδίκτυο, ενώ με βάση έναν αντιτρομοκρατικό νόμο του 2007, πολλοί άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με παρόμοιες κατηγορίες για ειρηνικά trweets και σχόλια.

Η Σαουδική Αραβία έχει πλούσιο ιστορικό φυλακίσεων γυναικών οδηγών, αξίζει όμως να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος νόμος με ρητή απαγόρευση, παρά μόνο η άρνηση των αρχών να χορηγήσουν διπλώματα σε γυναίκες.

Πηγή: theguardian.com

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ