logo-print

Στα δικαστήρια η Apple για τα iOS8

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος

Αντιμέτωπη με μία ακόμη ομαδική αγωγή βρίσκεται η Apple, αυτή τη φορά εξαιτίας των updates που απαιτούνται από το νέο λογισμικό της, iOS 8.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο δικαστήριο της περιφέρειας του San Francisco, η Apple κατηγορείται πως παραπλάνησε τους χρήστες σχετικά με το μέγεθος των updates των iOS. «Η Apple απέκρυψε από τους καταναλωτές ότι το 23,1% του αποθηκευτικού χώρου των συσκευών της θα καταλαμβάνεται από τα iOS 8 και δε θα είναι διαθέσιμο προς χρήση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε ήδη πάρει διαστάσεις, καθώς οι χρήστες με συσκευές που διαθέτουν μνήμες 8 και 16 Gigabytes, παραπονέθηκαν πως είναι αναγκασμένοι να σβήσουν άλλα δεδομένα (φωτογραφίες, βίντεο κλπ.), προκειμένου να εγκαταστήσουν το νέο λογισμικό. Σύμφωνα με το mashable, ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει τρόπος για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση.

Η εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να σημειωθεί ωστόσο ότι η Apple έχει κερδίσει στο παρελθόν αγωγές εναντίον της για ζητήματα που αφορούν στον αποθηκευτικό χώρο των συσκευών της.

Πηγή: mashable.com

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send