logo-print

Αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη Διαμεσολάβηση

Η Διαμεσολάβηση
Η Διαμεσολάβηση

Στις 27 Ιανουαρίου 2015, η Ομάδα Εργασίας για την αναμόρφωση του δικαίου της διαμεσολάβησης (ΥΑ 71695/15.9.2014, ΦΕΚ Β΄ 2251) παρέδωσε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τελικό σχέδιο διατάξεων για την τροποποίηση ή συμπλήρωση του ν. 3898/2010.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις προβλέπεται η υιοθέτηση υποχρεωτικής διαμεσολάβησης σε κατηγορίες υποθέσεων (προσβολής προσωπικότητας, διατροφής τέκνων ή συζύγων, οροφοκτησίας, εργατικές κ.α.), η καθιέρωση της δυνατότητας του δικαστή να καλεί τα μέρη της διαφοράς να προσφύγουν σε διαμεσολάβηση, η αδειοδότηση παραρτημάτων των φορέων εκπαίδευσης διαμεσολαβητών, η δημιουργία Μητρώου Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών και η απαλλαγή του συμφωνητικού διαμεσολάβησης από τέλος απογράφου.

Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας διετέλεσε ο Αρεοπαγίτης κ. Χαράλαμπος Μαχαίρας, ενώ μέλη της ήταν ο Καθηγητής κ. Λάμπρος Κοτσίρης, καθώς και οι κ.κ. Νίκος Βαλεργάκης, Δημήτρης Κατσαρός, Στέλιος Μανουσάκης, Βασιλική Σκορδάκη, Λίλα Μπακατσέλου, Φώτης Κωτσής, Γιώργος Γεωργακάς, Σπύρος Αντωνέλος, Δημήτρης Μάντζος και  Θεοδώρα Πολυζώη.

Πηγή: diamesolavisi.gov.gr

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
send