logo-print

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για την ελλιπή κάλυψη παραμεθόριων περιοχών από Ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή απέστειλε επιστολή-παρέμβαση προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, σχετικά με το ζήτημα της ελλιπούς κάλυψης παραμεθόριων περιοχών από Ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κύριο Σταθάκη, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θα θέλαμε να θέσουμε ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα αρμοδιότητάς σας, για το οποίο η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Καταναλωτή” έχει δεχθεί καταγγελίες και το οποίο επιφέρει σημαντική οικονομική επιβάρυνση σε χρήστες κινητής τηλεφωνίας και internet, είτε αυτοί είναι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών είτε επισκέπτες αυτών.

Ειδικότερα, κάτοικοι και επισκέπτες ορισμένων παραμεθόριων περιοχών της χώρας μας αδυνατούν να παραμένουν σταθερά συνδεδεμένοι σε ελληνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, λόγω μη λήψης του σήματος των ελληνικών παρόχων κινητής τηλεφωνίας και internet.

Επιπροσθέτως, κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών καταγγέλλουν ότι οι συσκευές τους μπορούν να συνδεθούν μόνο σε αλλοδαπά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας όμορων χωρών, δεδομένου ότι το σήμα των αλλοδαπών παρόχων κινητής τηλεφωνίας είναι ισχυρότερο.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπέρογκη χρέωση Ελλήνων πολιτών, δεδομένου ότι επιβαρύνονται με χρεώσεις περιαγωγής (roaming), παρά το γεγονός ότι βρίσκονται εντός της Ελληνικής Επικράτειας».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή στο synigoroskatanaloti.gr

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send