logo-print

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την ισότητα των φύλων

08/03/2015

16/11/2017

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για το 2015 έχει στο επίκεντρο της Διακήρυξη του Πεκίνου και την Πλατφόρμα δράσης, έναν ιστορικό οδηγό δράσης για τα δικαιώματα των γυναικών που υπεγράφη 20 χρόνια πριν από 189 κράτη.

Αν και έχουν γίνει αρκετά βήματα έκτοτε, υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση που πρέπει να διανυθεί.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επισημαίνει ότι τώρα είναι η ώρα να στηρίξει ο κόσμος τα επιτεύγματα των γυναικών, να αναγνωρίσει τις προκλήσεις και να δώσει έμφαση στα δικαιώματα τους, προωθώντας την ισότητα μεταξύ φύλων.

Η Πλατφόρμα του Πεκίνου επικεντρώνεται σε 12 βασικούς τομείς δράσεις, σκιαγραφώντας έναν κόσμο όπου κάθε γυναίκα και κάθε κορίτσι θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει αν θέλει να συμμετέχει στα κοινά, να μορφωθεί, να αποκτήσει εισόδημα και να ζήσει σε κοινωνίες χωρίς βία και διακρίσεις.

Στα πλαίσια του οράματος αυτού, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο ΟΗΕ προωθεί το πρόγραμμα “Planet 50-50 by 2030: Step it Up for Gender Equality”.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως σκοπό να πείσει τις κυβερνήσεις να δεσμευτούν πως θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά όλες τις προκλήσεις που εμποδίζουν τις γυναίκες από το να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε ένα κρίσιμο σημείο, όπου πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν στην παγκόσμια οικονομική και πολιτική πραγματικότητα.

Ο ΟΗΕ διαμηνύει ότι η ισότητα μεταξύ φύλων θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις αλλά και τους πολίτες όλου του κόσμου.

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία Step It Up στο unwomen.org

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

send