logo-print

ΟΗΕ: Κάλεσμα για κατάργηση της κλειτοριδεκτομής σε όλες τις χώρες μέχρι το 2030

Σήμερα ζουν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε 30 χώρες που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων

08/02/2016

29/01/2018

Πολιτειολογία
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Την κατάργηση του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων σε όλες τις χώρες μέχρι το 2030 ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-moon.

O Ban Ki-moon χαρακτήρισε την κλειτοριδεκτομή ως μια «βίαιη πρακτική», που σημαδεύει τις κοπέλες για όλη τους τη ζωή, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, καταπατώντας τα δικαιώματά τους και στερώντας τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν της δυνατότητες τους στο έπακρο.

Τώρα είναι η πιο επείγουσα αλλά και η πιο πρόσφορη στιγμή για να τερματιστεί αυτή η απάνθρωπη πρακτική, προκειμένου να περιοριστεί η ανθρώπινη δυστυχία και να ενδυναμωθούν οι γυναίκες παγκοσμίως, σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα, ο οποίος υπενθύμισε στα κράτη μέλη του ΟΗΕ τους Στόχους για Αειφόρο Ανάπτυξη, οι οποίοι υιοθετήθηκαν ομόφωνα από τα κράτη πέρσι και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της κλειτοριδεκτομής.

Σήμερα ζουν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε 30 χώρες που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF.

Πηγή: jurist.org

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ