logo-print

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με το «Σύστημα Παρακολούθησης Λιανικών Τιμών παροχής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών στην ελληνική αγορά» της ΕΕΤΤ

14/03/2015

16/11/2017

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
Ποινικός Κώδικας Ι

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διεξάγει δημόσια διαβούλευση αναφορικά με το πλαίσιο συγκριτικής αξιολόγησης των εναλλακτικών επιλογών προϊόντων ταχυδρομικών υπηρεσιών για το υπό ανάπτυξη υποσύστημα του Ηλεκτρονικού Παρατηρητηρίου του «Συστήματος Παρακολούθησης Λιανικών Τιμών παροχής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών στην ελληνική αγορά».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΑΠ. ΕΕΤΤ 743/014/2014 «Σύσταση και θέση σε λειτουργία Συστήματος Παρακολούθησης Λιανικών Τιμών παροχής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών στην ελληνική αγορά» (ΦΕΚ 83/Β/19-1-2015), «Υπόχρεοι Πάροχοι» για συμμετοχή στο Σύστημα Παρακολούθησης Τιμών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών είναι: Οι ταχυδρομικές επιχειρήσεις με Γενική Άδεια Παροχής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών που έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών από την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών άνω του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ. Ο φορέας παροχής καθολικής υπηρεσίας, οι επιχειρήσεις με Ειδική Άδεια καθώς και οι ταχυδρομικές επιχειρήσεις που δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια ετήσιου κύκλου εργασιών αλλά δύνανται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της παρούσας Απόφασης, μπορούν να συμμετέχουν στο Σύστημα Παρακολούθησης Τιμών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Α’ φάσης του Έργου «Παρατηρητήριο Τιμών Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής» ο Ανάδοχος του Έργου, προβλέπεται να προχωρήσει σε μελέτη και εφαρμογή αλγορίθμου για τη συγκριτική αξιολόγηση των λιανικών τιμολογίων υπηρεσιών των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.
Στο παρόν κείμενο διαβούλευσης, παρουσιάζεται αναλυτικά ο τρόπος εισαγωγής των κριτηρίων χρήσης από το χρήστη του Συστήματος και η διαδικασία που ακολουθείται από τον αλγόριθμο για τη συγκριτική παρουσίαση των προϊόντων που ικανοποιούν τα δεδομένα χρήσης για το σύνολο των υπηρεσιών.

Για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και διαφανούς εργαλείου σύγκρισης των προϊόντων ταχυμεταφορών, κρίθηκε σκόπιμη η καταγραφή του αλγορίθμου που θα υλοποιηθεί, ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιεί τις παραμέτρους που θα δέχεται σαν είσοδο, η μαθηματική προσέγγιση που θα τον ορίζει, ο τρόπος που θα εξάγει αποτελέσματα καθώς και παραδοχές που γίνονται για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του αλγορίθμου.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει δεκαπέντε (15) ημέρες, στο διάστημα από 13/03/2015 έως 27/03/2015.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
send