logo-print

Δωρεάν μετακίνηση για τους μακροχρόνια ανέργους εντός πόλης

14/03/2015

29/01/2018

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR

Με παρέμβασή του στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Μάνος Μανουσάκης, αναφέρθηκε στον τομέα των μεταφορών και ειδικότερα στο θεμελιώδη ρόλο τους για την οικονομική ανάπτυξη.

Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία των επιβατικών αστικών και υπεραστικών μεταφορών, οι οποίες αναγνωρίζονται από την ελληνική κυβέρνηση ως κοινό αγαθό. Σημείωσε ότι για να εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε αυτό το αγαθό από όλους τους πολίτες, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς, τα κράτη μέλη και η Επιτροπή πρέπει να διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες.

Ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε επίσης σε ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ετοιμάζεται να ψηφίσει η Ελληνική Βουλή, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δωρεάν μετακίνηση μακροχρόνια ανέργων στην πόλη.

Σημείωσε παράλληλα ότι είναι ουσιαστικό κράτη μέλη και Επιτροπή, ρυθμίζοντας κατάλληλα το πλαίσιο λειτουργίας των σχετικών αγορών να φροντίζουν από κοινού για την αντιμετώπιση της αστοχίας της αγοράς που έχει ως αποτέλεσμα εν μέσω κρίσης να μην καλύπτονται βασικές ανάγκες πολιτών. Το τελευταίο άλλωστε προκύπτει και από το Χάρτη Θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε., όπου προβλέπεται ότι η Ε.Ε. αναγνωρίζει και σέβεται την πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος.

Πηγή: mindev.gov.gr

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

send