logo-print

Αγωγή εναντίον του δήμου Ferguson από την οικογένεια του Michael Brown

24/04/2015

16/11/2017

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

Αγωγή εναντίον του δήμου Ferguson των Ηνωμένων Πολιτειών, για τον αδικαιολόγητο θάνατο (wrongful death) του νεαρού αφροαμερικανού Michael Brown, κατέθεσαν οι γονείς του.

Ο 18χρονος Michael Brown είχε πέσει νεκρός πέρυσι τον Αύγουστο από τις σφαίρες του αστυνομικού Darren Wilson, προκαλώντας βίαιας συγκρούσεις στην πόλη αλλά και θύελλα αντιδράσεων σε όλες τις ΗΠΑ.

Η αγωγή στρέφεται, πέραν του δήμου, τόσο εναντίον του Wilson όσο και του τότε αρχηγού της αστυνομίας, Thomas Jackson, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο Brown «πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε αδικαιολόγητα … καθώς έγινε χρήση περιττής και εκτός λογικών ορίων βίας, κατά παράβαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός του στη ζωή».

Με την αγωγή της, η οικογένεια του Brown επιδιώκει χρηματική αποζημίωση για ψυχική οδύνη καθώς και την αναγνώριση της ευθύνης των ως άνω προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις το Μάρτιο, το πόρισμα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήλλαξε τον αστυνομικό Darren Wilson από οποιαδήποτε δίωξη σε ομοσπονδιακό επίπεδο για τον θάνατο του Brown.

Πηγή: latimes.com

Σχετικοί Τομείς

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

send