logo-print

Βόρειος Κορέα: 15 εκτελέσεις αξιωματούχων μέσα στο 2015

01/05/2015

16/11/2017

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Στην εκτέλεση 15 αξιωματούχων για κατασκοπεία έχει προχωρήσει μέσα στο 2015 η Βόρειος Κορέα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών της Νοτίου Κορέας.

Οι εκτελέσεις έλαβαν χώρα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, από εκτελεστικό απόσπασμα, κατόπιν εντολής του ηγέτη της χώρας, Kim Jong-un.

Ανάμεσα στους εκτελεσθέντες πιστεύεται πως είναι 4 μέλη της ορχήστρας Unhaso και δύο υφυπουργοί, οι οποίοι φαίνεται πως διαφώνησαν ή διαμαρτυρήθηκαν για τις διαταγές του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Παράλληλα, ένταση σημειώθηκε εχθές σε εκδήλωση του ΟΗΕ αναφορικά με το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, όταν Βορειοκορεάτες διπλωμάτες λογομάχησαν με αποστάτες συμπατριώτες του που μιλούσαν στην εκδήλωση.

Η κατάσταση φάνηκε προς στιγμή να ξεφεύγει από τον έλεγχο με την Αμερικανίδα πρέσβειρα, Samantha Power, να ζητά να κλείσει το μικρόφωνο των Βορεοκορεατών.

Εν τέλει άνδρες της ασφαλείας εισήλθαν στην αίθουσα και οι διπλωμάτες της Βορείου Κορέας αποχώρησαν καταγγέλοντας τη διαδικασία ως «μονόπλευρο πολιτικό δράμα».

Δείτε το βίντεο από το περιστατικό εδώ.

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Η ηλεκτρονική υποβολή και καταχώριση πράξεων στο λειτουργούν Κτηματολόγιο, 2024