logo-print

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μπορεί να διερευνήσει εγκλήματα ισλαμιστών στη Λιβύη

13/05/2015

16/11/2017

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μπορεί να διερευνήσει τις κατηγορίες για εγκλήματα που διαπράττονται από ομάδες που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) στη Λιβύη, ωστόσο η ίδια η χώρα είναι εκείνη που φέρει την κύρια ευθύνη για τη δίωξη των δραστών.

Η Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Fatou Bensouda, εμφανίστηκε εχθές ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, πραγματοποιώντας έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να υπάρξει παροχή ουσιαστικής βοήθειας για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη.

«Αθώοι πολίτες συνεχίζουν να φέρουν το κύριο βάρος της επιδείνωσης της κατάστασης της ασφάλειας στη Λιβύη, τη στιγμή που η χώρα παραμένει διχασμένη, με δύο κυβερνήσεις να συναγωνίζονται για νομιμοποίηση», δήλωσε ο Fatou Bensouda.

Στον απόηχο του εμφύλιου πολέμου που μαίνεται στη Λιβύη από το 2011, το Συμβούλιο αποφάσισε να αναθέσει τη διερεύνηση της κατάστασης στη χώρα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η επίσημη διαδικασία έρευνας κινήθηκε από τον Εισαγγελέα του ΔΠΔ Μάρτιο του 2011 και μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί 3 εντάλματα σύλληψης: κατά του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, του Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι και του Abdullah Al-Senussi.

Η κα Bensouda τόνισε τη σημασία της πλήρους συνεργασίας της λιβυκής κυβέρνησης με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, σημειώνοντας παράλληλα, ότι το ΔΠΔ έχει υποστηρίξει τη δημιουργία μίας διεθνούς ομάδας για θέματα δικαιοσύνης, μέσω της οποίας θα μπορούσε να παρασχεθεί στη Λιβύη νομική και άλλη υποστήριξη.

Καταλήγοντας, η κα Bensouda εξέφρασε την ανησυχία της για τις επιθέσεις σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, και κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέρη να απέχουν από τη στόχευση αμάχων.

Πηγή: un.org

Σχετικοί Τομείς

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

send