logo-print

Ακόμη μία δικαστική νίκη για το AdBlock Plus

Φαίνεται πως παγιώνεται η νομολογία που τάσσεται υπέρ της νομιμότητας της λειτουργίας του δημοφιλούς plugin

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Δεύτερη δικαστική νίκη για το Adblock Plus μέσα σε μόλις πέντε εβδομάδες.

Δικαστήριο του Μονάχου δικαίωσε την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Adblock Plus, Eyeo, στη διαμάχη με τους γερμανικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς RTL και ProSiebenSat.1, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το δημοφιλές plugin λειτουργεί εις βάρος του ελεύθερου ανταγωνισμού και απειλεί την ικανότητά τους να προσφέρουν υο περιεχόμενό τους στους χρήστες δωρεάν.

Ο Ben Williams, εκπρόσωπος της Eyeo, δήλωσε στο BBC ότι ήταν η μεγαλύτερη διαμάχη που είχε να αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα η εταιρεία εξαιτίας «της φύσης των ανθρώπων που εμπλέκονταν και του αριθμού των απαιτήσεων που είχαν».

«Ευτυχώς, το δικαστήριο τάχθηκε στο πλευρό των χρηστών και το Adblock Plus θα συνεχίσει να παρέχει στους χρήστες ένα εργαλείο που τους βοηθά να ελέγχουν την εμπειρία τους στο διαδίκτυο», ανέφερε ο Williams, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει την προσπάθεια συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου οικοσυστήματος στο διαδίκτυο.

Από την άλλη, εκπρόσωπος του RTL δήλωσε πως το γερμανικό δίκτυο ζυγίζει τις εναλλακτικές του αξιολογεί την πιθανότητα άσκησης έφεσης κατά της απόφασης.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, δικαστήριο στο Αμβούργο δικαίωσε την Eyeo σε διαμάχη που είχε με τους εκδοτικούς οίκους Die Zeit και Handelsblatt.

Επίκειται μάλιστα η εκδίκαση ακόμη μίας αγωγής εναντίον της, η οποία ασκήθηκε από έναν άλλο τοπικό εκδοτικό οίκο, τον Axel Springer, αυτή τη φορά στην Κολωνία.

Πηγή: bbc.com

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
send