logo-print

Ο Google Chrome παρακάμπτει το AdBlock Plus στο Youtube

Προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

«Φωτιά» έβαλε σήμερα στο Twitter η κίνηση της Google να «εξουδετερώσει» το extension Adblock Plus στον browser της, Chrome.

Το δημοφιλές extension χρησιμοποιείται από πολλούς χρήστες, ιδιαιτέρως στην Ελλάδα, για να παρακάμψει τις διαφημίσεις που φιλοξενούνται στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων και των διαφημίσεων με βίντεο που εμφανίζονται στο Youtube.

Το AdBlock Plus έχει προκαλέσει την οργή πολλών ιδιοκτητών ιστοσελίδων και εκδοτών ψηφιακού περιεχομένου, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι περιορίζει σημαντικά τα έσοδα τους.

Στη Γερμανία, μάλιστα, υπήρξαν και αγωγές εναντίον του AdBlock Plus, οι οποίες όμως δικαίωσαν την Eyeo, την εταιρεία στην οποία ανήκει το AdBlock Plus.

Πολλοί χρήστες του Twitter «ανέβασαν» αποσπάσματα από τις οθόνες τους, όπου φαίνεται καθαρά πως οι διαφημίσεις στο Youtube εμφανίζονται κανονικά, παρά την ύπαρξη του AdBlock στον browser τους.

Η κίνηση της Google είναι πιθανό να ικανοποιήσει τους εκδότες ψηφιακού περιεχομένου, αλλά αποτελεί προφανώς πλήγμα στη δυνατότητα των χρηστών να επιλέγουν τον τρόπο που περιηγούνται στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, οι - πάντα ευρηματικοί χρήστες του διαδικτύου - έχουν ανακαλύψει ήδη έναν τρόπο για να παρακάμψουν την παράκαμψη της Google:

Πηγή: neowin.net

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

send