logo-print

Δις ισόβια για τον ιδρυτή του Silk Road

Τίτλοι τέλους για τη δραματική δίκη του ιδιοκτήτη μίας από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες του Dark Web

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Σε δις ισόβια χωρίς τη δυνατότητα αναστολής, καταδικάστηκε ο ιδρυτής του περίφημου Silk Road, Ross Ulbricht.

Ο 31χρονος κρίθηκε ένοχος από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης για μία σειρά κατηγοριών, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος και ηλεκτρονική πειρατεία.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης τον Ulbricht να καταβάλει το ποσό των 184 εκατομμυρίων δολαρίων από τα κέρδη που είχε από τις παράνομες δραστηριότητές του.

Ο δικηγόρος του Ulbricht δήλωσε πως θα προχωρήσει στην άσκηση έφεσης επί της απόφασης του δικαστηρίου.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι στην ιστοσελίδα του Ulbricht, η οποία λειτουργούσε στο «dark web», είχαν πραγματοποιηθεί ανώνυμες συναλλαγές ναρκωτικών συνολικής αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ιστοσελίδα έκλεισε τον Οκτώβριο 2013, όταν η αστυνομία συνέλαβε τον Ulbricht.

Το Silk Road (Δρόμοι του μεταξιού) πήρε το όνομά του από τους ιστορικούς εμπορικούς δρόμους που εκτείνονταν στην Ευρώπη, την Ασία και σε μέρη της Αφρικής.

Παρά τη μεγάλη φήμη που απέκτησε μέσα από αναφορές των μέσων ενημέρωσης, οι χρήστες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα μόνο μέσω Tor, ενός συστήματος που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο χωρίς να αποκαλύπτουν ποιοι είναι ή σε ποια χώρα βρίσκονται.

Το Tor χρηματοδοτήθηκε αρχικά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη διασφάλιση της ανωνυμίας των ακτιβιστών, πλέον όμως χρησιμοποιείται ευρύτατα για τη συγκάλυψη παράνομων συναλλαγών.

Δικαστικά έγγραφα από το FBI ανέφεραν ότι η ιστοσελίδα Silk Road είχε κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες, όμως οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν πόσοι από αυτούς ήταν ενεργοί.

Πηγή: cnn.com

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

send