logo-print

Άρθρο 10 - Απόφαση ΕΕΤΤ 750/2/19.02.2015 - Λόγοι διαγραφής εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2015

Κωδικοποιημένο
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Α) Ένα Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr διαγράφεται οριστικά οσάκις συντρέχουν μία ή περισσότερες από τις εξής περιοριστικά οριζόμενες περιπτώσεις:

Αν το ζητήσει ο Φορέας με δήλωσή του (Παράρτημα ΙΑ), μέσω του Καταχωρητή που διαχειρίζεται το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr, στο Μητρώο.

Αυτεπάγγελτα ή μετά από καταγγελία τρίτου έχοντος προς τούτο έννομο συμφέρον, στις εξής περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις:

1. Αν η Δήλωση Καταχώρησης δεν ήταν ακριβής ως προς τα υποχρεωτικά πεδία αυτής και ιδίως σε περίπτωση που:

α. από τα στοιχεία της Δήλωσης Καταχώρησης όπως αυτά έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο δεν προκύπτει η ταυτότητα του Φορέα ή/και

β. αποδειχθεί ότι το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης που συνυποβάλλεται με την Δήλωση Καταχώρησης είναι καθοιονδήποτε τρόπο ψευδές.

2. Εάν το μεταβλητό πεδίο Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr είναι ταυτόσημο ή παρόμοιο σε βαθμό που να προκαλεί σύγχυση με όνομα για το οποίο υφίσταται δικαίωμα βάσει εθνικής ή κοινοτικής νομοθεσίας και το εν λόγω Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr:

α. καταχωρήθηκε από φορέα, ο οποίος δεν έχει δικαιώματα ή έννομο συμφέρον επί του ονόματος ή/και

β. καταχωρήθηκε ή χρησιμοποιείται με κακή πίστη.

3. Εφόσον συντρέχει λόγος που δεν θα επέτρεπε την εκχώρηση του συγκεκριμένου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr σύμφωνα με το άρθρο 8 του παρόντος Κανονισμού εκτός και εάν το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr έχει εκχωρηθεί μέχρι και την 30-12-2002. Η περίπτωση του εδαφίου ζ, παρ. 1 του άρθρου 8 ως λόγος διαγραφής καταλαμβάνει μόνο Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr που εκχωρήθηκαν μετά τις 8-8-2011.

4. Σε περίπτωση που ο Φορέας δεν συμμορφωθεί με την υποχρέωση περί δήλωσης μεταβολής στοιχείων εκχώρησης όπως αυτή προβλέπεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 11 και παρέλθει το χρονικό διάστημα των τριάντα (30) ημερών που δίνεται στον Φορέα μετά την προσωρινή απενεργοποίηση του ονόματος προκειμένου να κοινοποιήσει οποιαδήποτε μεταβολή.

5. Αν η Δήλωση Καταχώρησης για την εκχώρηση Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr έγινε κατά παράβαση των αρχών της καλής πίστης, εκτός και εάν το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr έχει εκχωρηθεί μέχρι και την 30-12-2002.

6. Σε περίπτωση που ο Φορέας έχει προβεί σε χρήση του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr η οποία αντιβαίνει στις αρχές της καλής πίστης ή είναι κακόπιστη και ιδιαίτερα όταν έχει επιτρέψει ή ανεχθεί τη χρήση από τρίτο του ίδιου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr ή Ονόματος Χώρου 3ου ή επόμενου επιπέδου με κατάληξη .gr το οποίο συντίθεται από το εκχωρηθέν στο Φορέα Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr, κατά τρόπο ο οποίος θα συνιστούσε λόγο διαγραφής του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr σύμφωνα με το παρόν άρθρο.

7. Σε περίπτωση που ο Φορέας είναι νομικό πρόσωπο και λυθεί.

8. Σε περίπτωση που ο Φορέας είναι φυσικό πρόσωπο και αποβιώσει, εφόσον οιοσδήποτε εκ των νόμιμων κληρονόμων του ή εκ των εκτελεστών της διαθήκης του δεν ζητήσουν εντός 12 μηνών από την ημερομηνία θανάτου του φυσικού προσώπου τη μεταβίβαση του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr λόγω καθολικής διαδοχής, σύμφωνα με το Παράρτημα Η του παρόντος Κανονισμού.

9. Σε περίπτωση που ο Φορέας Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr είναι νομικό πρόσωπο και σύμφωνα με σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα παύει να υφίσταται και επέρχεται με οποιονδήποτε τρόπο άλλο πρόσωπο στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις Φορέα του συγκεκριμένου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr, εφόσον ο νέος Φορέας δεν ζητήσει εντός 6 μηνών από την σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ημερομηνία επέλευσης του στα εν λόγω δικαιώματα και υποχρεώσεις την μεταβίβαση του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr στο νέο Φορέα σύμφωνα με το Παράρτημα Η του παρόντος Κανονισμού.

10. Σε περίπτωση που το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr αποτελεί σημείο και επίσημα του Ελληνικού κράτους και των λοιπών κρατών ή /και διεθνών Οργανισμών ή/και άλλων διεθνών οντοτήτων που αναφέρονται στο άρθρο 6 τρις της Συμβάσεως των Παρισίων για την Βιομηχανική Ιδιοκτησία, καθώς και σημείο μεγάλης συμβολικής σημασίας, ιδίως θρησκευτικά σύμβολα και λέξεις.

11. Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr αντίκειται στη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.

12. Μετά από απόφαση δικαστηρίου ή διαιτητικού οργάνου εκτελεστή στην Ελλάδα, με την οποία διατάσσεται η διαγραφή συγκεκριμένου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr.

Β) Σε περίπτωση που ένα Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr διαγραφεί ή απενεργοποιηθεί προσωρινά διαγράφεται και απενεργοποιείται προσωρινά οποιαδήποτε μορφή του εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου δεσμεύεται αυτόματα σύμφωνα με τις παραγράφους 9, 10 και 13 του άρθρου 3 του παρόντος.

Γ) Κατόπιν υποβολής καταγγελίας τρίτου έχοντος έννομο συμφέρον και εκδόσεως Αποφάσεως της ΕΕΤΤ είναι δυνατή η απενεργοποίηση δεσμευμένου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr που έχει ενεργοποιηθεί κατόπιν δηλώσεως του Φορέα στο πλαίσιο του ισχύοντος Κανονισμού σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 έως 7 και 9 έως 11 του παρόντος άρθρου όπως επίσης σε περίπτωση απόφασης δικαστηρίου ή διαιτητικού οργάνου η οποία είναι εκτελεστή στην Ελλάδα με την οποία διατάσσεται η απενεργοποίηση συγκεκριμένου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr.

Δ) Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από την ΕΕΤΤ αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελίας τρίτου ότι έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Δήλωση Καταχώρησης Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr ή ενεργοποίησης δεσμευμένου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr από το ίδιο πρόσωπο από το οποίο το εν λόγω Όνομα Χώρου έχει διαγραφεί ή απενεργοποιηθεί με Απόφαση της ΕΕΤΤ ή με Απόφαση δικαστηρίου, χωρίς να δικαιολογείται, εξετάζεται εκ νέου η καταχώρηση ή η ενεργοποίηση του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr στο πλαίσιο του παρόντος άρθρου και σε περίπτωση που η Δήλωση Καταχώρησης ή ενεργοποίησης είναι αδικαιολόγητη το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr διαγράφεται ή απενεργοποιείται με Απόφαση της ΕΕΤΤ.  

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

send