logo-print

Άρθρο 11 - Απόφαση ΕΕΤΤ 750/2/19.02.2015 - Προσωρινή απενεργοποίηση εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2015

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

1. Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr απενεργοποιείται προσωρινά με απόφαση του Προέδρου της ΕΕΤΤ ή του νόμιμου αναπληρωτή του στις εξής περιπτώσεις:

α) σε περίπτωση απόφασης/προσωρινής διαταγής εκτελεστής στην Ελλάδα με την οποία επιβάλλεται η προσωρινή απενεργοποίηση ή

β) εφόσον υπάρχουν αποδείξεις ότι στοιχειοθετείται λόγος διαγραφής σύμφωνα με το άρθρο 10 του παρόντος Κανονισμού τηρουμένης της διατάξεως του άρθρου 77 παρ. 6 του Ν. 4070/2012 όπως ισχύει και του Κανονισμού για τη Διαδικασία Λήψης από την ΕΕΤΤ Ασφαλιστικών Μέτρων [Απόφαση της ΕΕΤΤ 272/64/10.1.2003 (ΦΕΚ 158/Β/2003)] όπως εκάστοτε ισχύει.

Η προσωρινή απενεργοποίηση ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης της ΕΕΤΤ ή απόφασης δικαστηρίου ή διαιτητικού οργάνου εκτελεστής στην Ελλάδα με την οποία διατάσσεται η διαγραφή ή η ανάκληση και εκχώρηση σε τρίτον του συγκεκριμένου Ονόματος Χώρου ή μέχρι την λήξη της περιόδου εκχώρησής του εφόσον αυτή παρέλθει πριν από την έκδοση της απόφασης της ΕΕΤΤ ή του δικαστηρίου ή του διαιτητικού οργάνου και το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr δεν ανανεωθεί. Κατά την διάρκεια της περιόδου που το όνομα είναι απενεργοποιημένο, ο Φορέας του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr έχει δικαίωμα να καταθέσει δήλωση διαγραφής ή/και αλλαγής Καταχωρητή εκτός αν άλλως ορίζεται με Απόφαση της ΕΕΤΤ καθώς και δήλωση ανα- νέωσης και μεταβολής στοιχείων για το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr.

2. Σε περίπτωση που η ΕΕΤΤ διαπιστώσει ότι ο Φορέας δεν έχει συμμορφωθεί με την υποχρέωσή του περί δήλωσης μεταβολής στοιχείων εκχώρησης όπως προβλέπεται στην παράγραφο 7 του άρθρου 12, μπορεί με Απόφαση του Προέδρου της ή του νόμιμου αναπληρωτή του να απενεργοποιήσει προσωρινά το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Φορέας μέσω του Καταχωρητή του Ονόματος Χώρου οφείλει να κοινοποιήσει στο Μητρώο την οποιαδήποτε μεταβολή στοιχείων εκχώρησης καθώς και τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφά από τα οποία προκύπτει η ορθότητα των υποβληθέντων στοιχείων. Εφόσον ο Φορέας ανταποκριθεί στην υποχρέωση του εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, η ΕΕΤΤ δύναται με Απόφαση του Προέδρου της να άρει την προσωρινή απενεργοποίηση. Σε αντίθετη περίπτωση δύναται με Απόφασή της να διαγράψει το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr.

3. Σε περίπτωση ανακοίνωσης στην ΕΕΤΤ εκκρεμούς δικαστικής διαδικασίας με αίτημα την προσωρινή απενεργοποίηση Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr, η ΕΕΤΤ απαγορεύει την μεταβίβαση σε τρίτο πρόσωπο ή την διαγραφή μέχρι:

α) την έκδοση απόφασης δικαστηρίου ή διαιτητικού οργάνου, η οποία είναι εκτελεστή στην Ελλάδα με την οποία διατάσσεται η απενεργοποίηση Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr ή

β) την λήξη της περιόδου καταχώρησης εφόσον αυτή επέλθει πριν την ολοκλήρωση της σχετικής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον της ΕΕΤΤ ή δικαστικής διαδικασίας και το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr δεν ανανεωθεί.

4. Το προσωρινά απενεργοποιημένο Όνομα Χώρου λήγει με την λήξη του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης και δέσμευσης που εκχωρείται στο πλαίσιο του παρόντος Κανονισμού.

5. Σε περίπτωση που ένα Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr διαγραφεί ή απενεργοποιηθεί προσωρινά, παύει η χρήση ή απενεργοποιούνται προσωρινά κατά περίπτωση και τα Ονόματα Χώρου 3ου ή επόμενου επιπέδου με κατάληξη .gr των οποίων συστατικό είναι το διαγραφέν ή προσωρινά απενεργοποιηθέν Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr.

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

send