logo-print

Άρθρο 12 - Απόφαση ΕΕΤΤ 750/2/19.02.2015 - Μεταβολές Στοιχείων Εκχώρησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2015

Κωδικοποιημένο
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

1. Οι Φορείς Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr έχουν το δικαίωμα να μεταβάλλουν τα στοιχεία που αφορούν το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr που τους έχει εκχωρηθεί. Με την μεταβολή των στοιχείων που αφορούν το εκχωρηθέν Όνομα Χώρου μεταβάλλονται αντιστοίχως τα στοιχεία που αφορούν:

α) οποιαδήποτε μορφή του εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr δεσμεύεται αυτόματα σύμφωνα με τις παρ. 9, 10 και 13 του άρθρου 3 του παρόντος και

β) οποιαδήποτε δεσμευμένη μορφή του εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr έχει ενεργοποιηθεί κατόπιν δηλώσεως του Φορέα.

2. Οι μεταβολές των στοιχείων που αφορούν το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr και του Ονοματεπωνύμου ή/και της επωνυμίας του Φορέα πραγματοποιούνται διαμέσου των Καταχωρητών.

3. Ο Kαταχωρητής παραλαμβάνει την Δήλωση Μεταβολής Στοιχείων του Φορέα σύμφωνα με το Παράρτημα ΣΤ του παρόντος Κανονισμού ή την Δήλωση Μεταβολής Επωνυμίας/Ονοματεπωνύμου του Φορέα που προϋποθέτει ταυτοπροσωπία του Φορέα σύμφωνα με το Παράρτημα Θ του παρόντος Κανονισμού. Η ανωτέρω δήλωση υποβάλλεται σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή. Ο Kαταχωρητής εξακριβώνει ότι ο υποβάλλων την δήλωση Μεταβολής Στοιχείων ή την δήλωση Μεταβολής Επωνυμίας/Ονοματεπωνύμου του Φορέα είναι ο Φορέας του Ονόματος είτε ελέγχοντας τον κωδικό εξουσιοδότησης και άλλα δηλωτικά της ταυτότητας στοιχεία του Φορέα (Α.Φ.Μ., αριθμός Α.Τ., κ.λπ.) είτε μέσω της χρήσης προηγμένης ηλεκτρονικής υπογραφής που βασίζεται σε αναγνωρισμένο πιστοποιητικό και στη συνέχεια διαβιβάζει ηλεκτρονικά εντός μίας (1) εργάσιμης ημέρας την αντίστοιχη δήλωση Μεταβολής στο Μητρώο, με την επιφύλαξη καταβολής των νόμιμων τελών από τον Φορέα του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr.

4. Το Μητρώο ενημερώνει αυτόματα το αρχείο του με τα στοιχεία του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr τα οποία μετεβλήθησαν και προβαίνει, εφόσον χρειάζεται, στις αντίστοιχες τεχνικές αλλαγές στους Εξυπηρετητές Ονομάτων.

5. Σε κάθε περίπτωση το Μητρώο ενημερώνει τον Φορέα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση η οποία είχε δηλωθεί στην Δήλωση Μεταβολής Επωνυμίας/Ονοματεπωνύμου για την καταχώρηση της μεταβολής Επωνυμίας/Ονοματεπωνύμου του Φορέα στο Μητρώο.

6. Σε περίπτωση που η ΕΕΤΤ διαπιστώσει αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελίας τρίτου ότι έχει γίνει πράξη μεταβολής επωνυμίας/ονοματεπωνύμου στο Μητρώο η οποία αντιβαίνει τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού, έχει την δυνατότητα να ακυρώσει την πράξη αυτή και να επαναφέρει το Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr στα στοιχεία του φορέα όπως αυτά είχαν καταχωρηθεί στο Μητρώο πριν την καταχώρηση της εν λόγω πράξης μεταβολής επωνυμίας/ονοματεπωνύμου.

7. O Φορέας οφείλει να μεριμνά ώστε να κοινοποιεί όλες τις επιγενόμενες μεταβολές τόσο της Επωνυμίας/ Ονοματεπωνύμου του Φορέα όσο και των λοιπών στοιχείων καταχώρησης του Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr προς τον Καταχωρητή και το Μητρώο, όπως περιγράφεται στον παρόντα, και εντός ενός μηνός από την μεταβολή στοιχείων τα οποία περιλαμβάνονται στην δήλωση του.

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send