logo-print

Άρθρο 16 - Απόφαση ΕΕΤΤ 750/2/19.02.2015 - Λειτουργία Καταχωρητών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2015

Κωδικοποιημένο
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

1. Οι Καταχωρητές είναι πρόσωπα τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές τις οποίες θέτει η ΕΕΤΤ και αναφέρονται στο Παράρτημα Β του παρόντος Κανονισμού, όπως εκάστοτε ισχύει.

2. Πρόσωπα τα οποία επιθυμούν να καταστούν Kαταχωρητές και πληρούν τις προϋποθέσεις του Παραρτήματος Β, προβαίνουν σε απλή Γνωστοποίηση στην EETT. Υπόδειγμα Γνωστοποίησης περιλαμβάνεται στο Παράρτημα Ζ του παρόντος Κανονισμού. Η Γνωστοποίηση συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση του υποβάλλοντος αυτήν ή του νομίμου εκπροσώπου, εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, ότι αποδέχονται πλήρως τις υποχρεώσεις και ικανοποιούν πλήρως τα κριτήρια που απορρέουν από τον παρόντα Κανονισμό. Η Γνωστοποίηση υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων για παρόχους Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή ο Καταχωρητής οφείλει να αποστέλλει ηλεκτρονικά στην ΕΕΤΤ και όλα τα αναγκαία κατά περίπτωση συνημμένα στην Δήλωση έγγραφα. Σε περίπτωση που η Γνωστοποίηση Καταχωρητή δεν είναι πλήρης, δεν καταχωρείται στο Μητρώο Καταχωρητών της ΕΕΤΤ. Για την πρόσβαση στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων για παρόχους Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών ο αιτών/ούσα υποβάλλει «Δήλωση Διαχειριστή» σύμφωνα με τα οριζόμενα σε ειδική προς το σκοπό αυτό απόφαση της ΕΕΤΤ. Οι προϋποθέσεις οι οποίες θα τίθενται από την ανωτέρω απόφαση θα δημοσιεύονται στο οικείο σημείο της ιστοσελίδας της ΕΕΤΤ.

3. H EETT καταχωρεί κάθε πλήρη Γνωστοποίηση στο Μητρώο Καταχωρητών που διατηρεί και κοινοποιεί άμεσα, τα στοιχεία του Καταχωρητή στο Μητρώο και στις ιστοσελίδες της σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΒ του παρόντος Κανονισμού. Από την ανωτέρω δημοσίευση ο γνωστοποιών δύναται να λειτουργεί ως Kαταχωρητής.

4. Σε περίπτωση αλλαγής στοιχείων σε σχέση με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί με την υποβολή της γνωστοποίησης στην ΕΕΤΤ, ο Καταχωρητής υποχρεούται εντός δέκα ημερών από την μεταβολή να ενημερώσει την ΕΕΤΤ μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων για παρόχους Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

5. Η ΕΕΤΤ δύναται να κοινοποιεί οποιαδήποτε έγγραφα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλωθεί στο Μητρώο.

6. Η ΕΕΤΤ δύναται με Απόφασή της, να εκδίδει «Πολιτική Ορθής Χρήσης των Συστημάτων του Μητρώου».

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30