logo-print

Εκδήλωση με θέμα «Νομική διάσταση της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα»

Τετάρτη 24 Ιουνίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, από την ELSA Athens

22/06/2015

16/11/2017

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23

Με ιδιαίτερη χαρά η ELSA Athens σας προσκαλεί στην τελευταία ακαδημαϊκή εκδήλωση πριν από την λήξη του θερινού εξαμήνου, με θέμα την «Νομική διάσταση της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα», η οποία πρόκειται να λάβει χώρα την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στον παλμό των πρόσφατων εξελίξεων στον διάλογο ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση και στο Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και στον απόηχο της πρόσφατης καταστροφής μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από τις στρατιές του I.S.I.S. η ELSA Athens, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, διοργανώνει ακαδημαϊκή εκδήλωση με αντικείμενο το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν:

Ο κ. Δημήτριος Παντερμαλής, Καθηγητής Αρχαιολογίας ΑΠΘ, Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης

Η κ. Ελένη Κόρκα, Αρχαιολόγος, Προϊστάμενη Γενικής Διευθύνσεως Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μέλος της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Το χρονικό της αφαίρεσης και διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα»

Η κ. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D., Δικηγόρος, Διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Μέλος της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: «Η νομική διάσταση της διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα»

Ο κ. Γεώργιος Βλασσόπουλος, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής, Μέλος της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το αίτημα επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: « Η συμβολή της κοινωνίας των πολιτών στο αίτημα της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα »

Ο κ. Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Πρόεδρος της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: « Η προστασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς: ζητήματα που αναφύονται και νομικές προσεγγίσεις »

Για την συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτείται η απλή συμπλήρωση μίας φόρμας ενδιαφέροντος, η οποία βρίσκεται διαθέσιμη εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ELSA Athens  ή αποστείλτε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση vpsc.athens@elsa-greece.org.

Την αφίσα της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα παρασχεθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Σχετικοί Τομείς

Λέξεις-Κλειδιά

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση