logo-print

Στα 60 εκατομμύρια ο αριθμός των προσφύγων το 2014 σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Αριθμό ρεκόρ προσφύγων κατέγραψε σε έκθεσή της για το 2014 η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες

22/06/2015

16/11/2017

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) προειδοποίησε για τον πρωτοφανή αριθμό των προσφύγων σε όλο τον κόσμο, ως αποτέλεσμα της αύξησης της παγκόσμιων συγκρούσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNHCR για το 2014, ο αριθμός των προσφύγων αυξήθηκε από περίπου 51 εκατομμύρια το 2013 σε 60 εκατομμύρια το 2014.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 1 σε κάθε 122 άτομα σε όλο τον κόσμο μετατοπίζεται.

«Είναι τρομακτικό ότι από τη μία πλευρά υπάρχει ολοένα και περισσότερη ατιμωρησία για εκείνους που ξεκίνησαν τις συγκρούσεις, και από την άλλη απόλυτη αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να συνεργαστεί προκειμένου να σταματήσουν οι πόλεμοι, να οικοδομηθεί και να διατηρηθεί η ειρήνη», ανέφερε σε δηλώσεις του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, António Guterres.

Παράλληλα, η έκθεση αναφέρει ότι πάνω από το ήμισυ των προσφύγων στον κόσμο είναι παιδιά.

Ο κύριος Guterres δήλωσε ότι η παγκόσμια αυτή κρίση απαιτεί μία μεγαλύτερη ανθρωπιστική ανταπόκριση, ανοχή αλλά και προστασία για τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτές τις καταστάσεις.

Ο κόσμος αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση των προσφύγων από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι πρόσφυγες από τις συγκρούσεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση στη Μεσόγειο με εκατοντάδες θανάτους κατά τους τελευταίους μήνες.

Τον Απρίλιο, ανώτατοι αξιωματούχους του ΟΗΕ και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης για τους μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να δεσμευτούν ότι θα παραλάβουν μεγαλύτερους αριθμούς προσφύγων.

Παράλληλα, εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποίησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η καταστολή της παράνομης μετανάστευσης δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση για ένα τόσο σοβαρό και επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, τη στιγμή που ένας ανυπολόγιστος αριθμός ανθρώπων πνίγονται στη θάλασσα.

Πηγή: un.org

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send