logo-print

Αποκαλύφθηκε πρωτοφανές διεθνές δίκτυο χάκερς και χρηματιστών

Οι Ουκρανοί χάκερς παρείχαν πληροφορίες σε χρηματιστές, τις οποίες χρησιμοποιούσαν αποκομίζοντας κέρδη που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Μήνυση εναντίον ενός διεθνούς δικτύου χάκερς και χρηματιστών, το οποίο υπέκλεπτε πληροφορίες από τα δελτία τύπου πριν από τη δημοσίευσή τους και στη συνέχεια εκμεταλλευόταν τις πληροφορίες αυτές στη χρηματιστηριακή αγορά, υπέβαλε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η Επιτροπή σε δικαστήριο του New Jersey, το δίκτυο, στο οποίο εμπλέκονται τουλάχιστον 32 άτομα, αποκόμισε από τη δραστηριότητά του αυτή περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, αποκτώντας παράνομη πρόσβαση σε περισσότερα από 150.000 δελτία τύπου.

«Είναι μία άνευ προηγουμένου σκευωρία, δεδομένου τόσο του πεδίου εφαρμογής της υποκλοπής και του αριθμού των εμπλεκομένων χρηματιστών, όσο και του αριθμού των διαπραγματευόμενων τίτλων και των κερδών που εντέλει αποκόμισαν», αναφέρει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη μήνυση, οι Ουκρανοί χάκερς κατάφεραν να κρατήσουν κρυφές τις εισβολές τους και στη συνέχεια να στρατολογήσουν χρηματιστές, χρησιμοποιώντας βίντεο που απεδείκνυαν την ικανότητά τους να υποκλέπτουν πληροφορίες πριν τη δημοσιοποίησή τους.

Οι χρηματιστές μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές προς όφελός τους, ενώ σε αντάλλαγμα, κατέβαλαν στους χάκερς ένα μερίδιο από τα κέρδη.

Πηγή: bloomberg.com

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ