logo-print

Δικαίωμα στη λήθη: Οι βρετανικές αρχές ζητούν από τη Google την απομάκρυνση των άρθρων που αναφέρονται σε αιτήματα αφαίρεσης

Ατομική δικονομική προστασία του καταναλωτή στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο, 2025
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Google είναι υποχρεωμένη, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να αφαιρεί συνδέσμους που αφορούν ένα πρόσωπο από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησής της, εάν της ζητηθεί.

Οι αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου (Information Commissioner) ζητούν τώρα από τη Google να αφαιρέσει, στα πλαίσια του δικαιώματος στη λήθη, και τους συνδέσμους προς άρθρα ειδήσεων τα οποία αναφέρονται στα αιτήματα που έγιναν για την αφαίρεση.

Οι αρχές θεωρούν ότι συνδέοντας μία αναφορά προς το σύνδεσμο που αφαιρέθηκε σε νέο άρθρο, προστίθεται απλά ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των συνδέσμων που πρέπει να αφαιρεθούν.

Εάν, με άλλα λόγια, η αρχική ιστορία ενός ατόμου έχει αφαιρεθεί, το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για μεταγενέστερες αναφορές προς το αίτημα απομάκρυνσης που υπέβαλε, προκειμένου να μην υπάρχουν σχετικές αναφορές στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Google έχει διορία 35 ημερών για να συμμορφωθεί.

Πηγή: thenextweb.com

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Εργοδοτική ιδιότητα και ευθύνη, 2025
send