logo-print

Νέο εργαλείο του Facebook για την καταπολέμηση της πειρατείας

Η τεχνολογία «Video Matching» θα ταυτοποιεί τα βίντεο που αναρτώνται στο Facebook και παραβιάζουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ειδοποιώντας παράλληλα τους δημιουργούς τους

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

Το Facebook ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των πειρατικών βίντεο που διακινούνται εντός της πλατφόρμας του.

Σύμφωνα με το Facebook, η νέα τεχνολογία (Video Matching Technology) θα ταυτοποιεί τα βίντεο που παραβιάζουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και θα ειδοποιεί τους δημιουργούς τους, για την περίπτωση που τα βίντεο είχαν αναρτηθεί χωρίς την άδειά τους.

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες video bloggers και ιδιοκτητών καναλιών YouTube, ενώ εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Facebook να ενισχύσει τα βίντεο ως κομμάτι της εμπορικής του δραστηριότητας.

Μόλις τον Ιούλιο, μάλιστα, το Facebook ανακοίνωσε τα σχέδιά του να μοιραστεί τα διαφημιστικά έσοδα με δημιουργούς βίντεο για πρώτη φορά.

Το νέο εργαλείο θα είναι διαθέσιμο αρχικά σε μια «μικρή ομάδα συνεργατών», ενώ παράλληλα το Facebook θα εργάζεται για να βελτιώνει το λογισμικό του.

Τον Ιούνιο, μία έρευνα από την διαφημιστική εταιρεία Ogilvy διαπίστωσε ότι το 73% των πιο δημοφιλών βίντεο στο Facebook είχε αντιγραφεί παράνομα από άλλες ιστοσελίδες.

Το λογισμικό θα είναι σε θέση να ανιχνεύει ακόμα και αν μικρά τμήματα κλεμμένου περιεχομένου έχουν ενσωματωθεί ένα βίντεο, όμως, σε αντίθεση με το αντίστοιχο σύστημα στο YouTube, δε θα μπλοκάρει αυτόματα τα βίντεο, αλλά θα ενημερώνει τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων και θα τους ρωτάει εάν επιθυμούν να απομακρυνθεί το βίντεο.

Πηγή: bbc.com

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
send