logo-print

ΗΠΑ: Στη φυλακή η δημόσια υπάλληλος που δεν άφηνε ομόφυλα ζευγάρια να παντρευτούν

Για περιφρόνηση δικαστηρίου

04/09/2015

16/11/2017

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Στη φυλακή για περιφρόνηση δικαστηρίου κατέληξε τελικά η δημόσια υπάλληλος, Kim Davies, η οποία είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων με την απόφασή να μη χορηγήσει πιστοποιητικό γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια, επικαλούμενη ότι οι θρησκευτικές της αντιλήψεις την εμποδίζουν να εκπληρώσει το καθήκον της.

Την απόφαση εξέδωσε Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Κεντάκι των ΗΠΑ, με το δικαστή να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «κανείς δημόσιος λειτουργός δεν είναι υπεράνω του νόμου, σίγουρα όχι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά ούτε και ένας υπάλληλος του δήμου».

Υπενθυμίζεται πως το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, με απόφαση που εξέδωσε τη Δευτέρα, δεν δέχτηκε το επιχείρημα της Davies ως λόγο άρνησης εκπλήρωσης καθηκόντων, αλλά παρόλα αυτά η Davis, της οποίας η απόλυση δεν είναι δυνατή επειδή είναι αιρετή αξιωματούχος, συνέχισε να αρνείται την έκδοση των πιστοποιητικών σε ομόφυλα ζευγάρια, όταν γύρισε στο πόστο της της Τρίτη, αναφέροντας πως αυτό είναι το θέλημα του Θεού.

Η Davis κλήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου την προηγούμενη Πέμπτη, μετά από μήνυση που ασκήθηκε εναντίον της, για να απαντήσει στις κατηγορίες για ασέβεια προς το Δικαστήριο (το Δικαστήριο με προηγούμενη απόφασή του είχε δεχθεί πως οι γάμοι ομόφυλων δεν είναι αντίθετοι στο Σύνταγμα).

Με την απόφαση της Δευτέρα το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε και την αίτηση αναστολής της Davis, η οποία έχει ήδη ασκήσει έφεση.

Πηγή: eruonews.com

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
send