logo-print

ΔΣΑ: Πληροφορίες και δικαιολογητικά για το διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων

17/09/2015

16/11/2017

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό υποψηφίων Δικηγόρων Β’ Εξεταστικής Περιόδου 2015  (για ασκούμενους δικηγόρους εγγεγραμμένους μέχρι τις 31.12.2013), εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Σύμφωνμε το σημείωμα, η υποβολή των δικαιολογητικών στο Δ.Σ.Α. θα γίνεται από 17.9.2015 έως 25.9.2015, ενώ η υποβολή των δικαιολογητικών στο Εφετείο θα γίνεται από 24.9.2015 έως 29.9.2015.

Στις 30.09.2015 θα συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή στο Εφετείο και θα ανακοινώσει το πρόγραμμα των γραπτών εξετάσεων.

Μετά τις γραπτές εξετάσεις και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο Εφετείο, η Εξεταστική Επιτροπή θα ανακοινώσει το πρόγραμμα των προφορικών εξετάσεων.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Οι ασκούμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων και δεν έχουν καταθέσει ακόμη το αντίγραφο του πτυχίου τους στο Τμήμα Ασκουμένων οφείλουν να το καταθέσουν το αργότερο μέχρι τις 18.9.2015.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΚΗΣΗΣ

(Τμήμα Ασκουμένων Δ.Σ.Α., 4ος όροφος / παλιό κτήριο)

1. Αίτηση για τη χορήγηση πιστοποιητικού άσκησης και παράβολο του Δικηγορικού Συλλόγου 4,40 ευρώ και μεγαρόσημα 3 ευρώ για την αίτηση και 2 ευρώ για το πιστοποιητικό άσκησης (Έντυπη από το Σύλλογο).

Όσοι επιθυμούν αντίγραφο πτυχίου από αυτό που έχει κατατεθεί στο Δ.Σ.Α. για να το υποβάλουν στο Εφετείο, μπορούν να το ζητήσουν με την ίδια αίτηση και παράβολο 3 ευρώ και μεγαρόσημο 2 ευρώ.

2. Βεβαίωση του Δικηγόρου, ότι ασκηθήκατε κοντά του συνεχώς μέχρι την ημέρα που υποβάλλεται η αίτηση, ή τουλάχιστον μέχρι την ημέρα που δημοσιεύεται η προκήρυξη του διαγωνισμού.

3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.Δ. 1599/86, ότι δεν εμπίπτετε στις διατάξεις των άρθρων 6 και 7 του «Κώδικα Δικηγόρων».           

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

1. Αίτηση για τη συμμετοχή.(Έντυπη από το Εφετείοκαι μεγαρόσημο 3 ευρώ.

2. Πιστοποιητικό άσκησης (Εκδίδεται από το Σύλλογο).

3. Πανεπιστημιακό αντίγραφο πτυχίου ή ανάλογο πιστοποιητικό του Πανεπιστημίου

4. Διπλότυπο εξέταστρων που εκδίδεται από το Δικηγορικό Σύλλογο, το χρηματικό ποσό του οποίου θα καθορισθεί με αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα μέχρι τις 28.9.2015.

5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.Δ. 1599/86 ότι δεν εμπίπτετε στις διατάξεις των άρθρων 6 και 7 του «Κώδικα Δικηγόρων».

6. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ή στρατιωτικής ταυτότητας. Οι άρρενες υποψήφιοι θα γράφουν στην ίδια φωτοτυπία το στρατολογικό γραφείο που ανήκουν.

(Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι έχουν αλλοδαπή ιθαγένεια θα προσκομίσουν αντίγραφο ταυτότητας ομογενούς και αντίγραφο της προβλεπομένης από το άρθρο 6 του Κώδικα Δικηγόρων υπουργικής απόφασης σχετικής με την άδεια διορισμού τους ως δικηγόρους.)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Σε περίπτωση μη προσέλευσης στο διαγωνισμό ή αποκλεισμού από τον διαγωνισμό, η επανεγγραφή στο Βιβλίο Ασκουμένων γίνεται αμέσως μετά τη μη προσέλευση ή τον αποκλεισμό.
  • Σε περίπτωση αποτυχίας στο διαγωνισμό, η επανεγγραφή στο Βιβλίο Ασκουμένων γίνεται μέσα σε δύο μήνες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023