logo-print

Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ.1 του άρθρου 26 του Κώδικα Μετανάστευσης

Σύμφωνα με την οποία οι δημόσιες υπηρεσίες υποχρεούνται να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πολίτες τρίτης χώρας, οι οποίοι δεν αποδεικνύουν ότι έχουν εισέλθει και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα

21/09/2015

16/11/2017

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εγκύκλιο με την οποία παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 26 του Κώδικα Μετανάστευσης (Ν. 4251/2014), εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.

Με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 26 του ν. 4251/2014 ορίζεται ότι, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οργανισμοί και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης υποχρεούνται να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πολίτες τρίτης χώρας, οι οποίοι δεν έχουν διαβατήριο και θεώρηση εισόδου ή άδεια διαμονής και γενικά δεν αποδεικνύουν ότι έχουν εισέλθει και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Με τις διατάξεις του ιδίου νόμου (άρθρα 8, 9, 18, 25) ορίζεται ότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, για το χρονικό διάστημα από την κατάθεση αίτησης για χορήγηση αρχικής ή ανανέωσης άδειας διαμονής μέχρι την έκδοση της σχετικής άδειας, χορηγούν στον αιτούντα, βεβαίωση κατάθεσης αίτησης, η διάρκεια της οποίας είναι ετήσια.

Ο κάτοχος της εν λόγω βεβαίωσης, διαμένει νόμιμα στη χώρα για όσο χρόνο αυτή ισχύει. Επιπλέον, στις περιπτώσεις που δεν έχει ανανεωθεί ή έχει ανακληθεί η άδεια διαμονής του, χορηγείται στον υπήκοο τρίτης χώρας ειδική βεβαίωση νόμιμης διαμονής, ετήσιας διάρκειας, η οποία αποτελεί προσωρινό τίτλο διαμονής.

Περαιτέρω, στους εισερχόμενους στη χώρα για συγκεκριμένο σκοπό και για συγκεκριμένο διάστημα διαμονής, όπως οι εποχιακά εργαζόμενοι, οι αλιεργάτες κ.λ.π. χορηγείται από την αρμόδια προξενική αρχή εθνική θεώρηση εισόδου πέραν των ενενήντα (90) ημερών.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ.

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send