logo-print

"Εξωδικαστικοί Θεσμοί Επίλυσης Διαφορών": 1ο Πανελλήνιο Εργαστήριο Νέων Νομικών της ELSA Greece

13 - 15 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή

28/09/2015

16/11/2017

Η Διαμεσολάβηση
Η Διαμεσολάβηση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδας (European Law Students' Association Greece - ELSA Greece) διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Εργαστήριο Νέων Νομικών με θέμα "Εξωδικαστικοί Θεσμοί Επίλυσης Διαφορών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου 2015 στην Κομοτηνή.

Στην Ελλάδα οι Εξωδικαστικοί Θεσμοί Επίλυσης Διαφορών είναι η Διαμεσολάβηση, η Διαιτησία και Δικαστική Μεσολάβηση. Δίνουν τη δυνατότητα στα μέρη μιας διαφοράς να την επιλύσουν αποκτώντας εκτελεστό τίτλο ταχύτατα, εχέμυθα, με μικρό κόστος και παράλληλα διατηρώντας ή και βελτιώνοντας τη μεταξύ τους σχέση.

Οι σύνεδροι θα γνωρίσουν τη Διαμεσολάβηση από την εκπαιδευτική ομάδα της εταιρίας Διαμεσολαβητών «RESOLVE» η οποία αποτελείται από τους Δικηγόρους – Διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές και Εκπαιδευτές Διαμεσολαβητών και Δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση κ. Σπύρο Αντωνέλο, κ. Ρένα Ματσούκα, κ. Ελένη Πλέσσα και κ. Νόρα Συρίου.

Για τη Διαιτησία θα μιλήσει ο Λέκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Δημήτρης Μπαμπινιώτης.

Η θεματική του Εργαστηρίου θα προσεγγιστεί τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μέσω βιωματικών ασκήσεων και προσομοίωσης Διαμεσολάβησης.

Οι σύνεδροι θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη της Κομοτηνής, που αποτελεί σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης και να γευτούν την τοπική κουζίνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους παρακάτω: Όλγα Μπεζαντάκου (Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων & Συνεδρίων ELSA Greece), Ματθαίος Π. Μήτσης (Συντονιστής Οργανωτικής Επιτροπής), Ισμήνη-Καλλιόπη Αθανασοπούλου (Αντιπρόεδρος Marketing ELSA Greece), Μαριάνα Γαλεγαλίδου, Ελένη Γερασούδη, Αλέξανδρος Καρέλης, Κατερίνα Κούκου, Αθηνά Μαυρίδου, Εύα Νησιώτη, Μαρία Πάσχου, Εύα-Χριστίνα Μαστορίδου και Φωτεινός Γαϊτανάκης (Ταμίας ELSA Greece).

Τις αιτήσεις καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Εργαστήριο Νέων Νομικών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ