logo-print

Θέσεις ασκουμένων δικηγόρων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Αιτήσεις μέχρι 9 Οκτωβρίου

05/10/2015

16/11/2017

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το Ταµείο Παρακαταθηκών και Δανείων προσκαλέι όσες/ους ασκούµενες/ους δικηγόρους επιθυµούν να πραγµατοποιήσουν µέρος της άσκησής τους, διάρκειας 6 µηνών, (περίοδος Οκτώβριος 2015 έως Μάρτιος 2016) να υποβάλουν την αίτησή τους έως και την 9η Οκτωβρίου 2015.

Οι θέσεις των ασκουµένων δικηγόρων που θα πραγµατοποιήσουν την άσκησή τους στην Κεντρική Υπηρεσία του Τ.Π. και ∆ανείων ορίζονται σε 10 (δέκα) και οι θέσεις των ασκουµένων δικηγόρων που θα πραγµατοποιήσουν την άσκησή τους στα Καταστήµατα του Τ.Π. και ∆ανείων στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα σε τρεις (3) δηλαδή από 1 (ένας) σε κάθε Κατάστηµα.

Παράλληλα, οι ήδη υπηρετούντες στο Τ.Π. & ∆ανείων ασκούµενοι ∆ικηγόροι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εξάµηνης παράτασης της άσκησής τους - εφόσον αυτή δεν θα ξεπερνά το προβλεπόµενο 18µηνο της άσκησης τους - η οποία θα ληφθεί υπόψη µόνο στην περίπτωση που εµφανισθεί µικρότερος αριθµός υποψηφίων από τις προβλεπόµενες θέσεις.

Σύμφωνα με την πρόσκληση του ταμείου, οι αιτήσεις των υποψηφίων συντάσσονται σύµφωνα µε το σχετικό υπόδειγµα που χορηγεί το Τ. Π. & ∆ανείων και υποβάλλονται στο πρωτόκολλο του Τ. Π. & ∆ανείων (Κεντρική Υπηρεσία, Κατάστηµα Πειραιά, Κατάστηµα Πάτρας, Κατάστηµα Θεσ/νικης).

Βρείτε το σχετικό υπόδειγμα εδώ.

Με την αίτηση συνυποβάλλονται αντίγραφα τίτλων σπουδών και βεβαίωση εγγραφής του αιτούντα στο ειδικό µητρώο του οικείου ∆ικηγορικού Συλλόγου.

Εφόσον ο υποψήφιος δεν έχει εγγραφεί στο ειδικό µητρώο, υποχρεούται να προσκοµίσει αντίγραφο της κατατεθειµένης αίτησης εγγραφής του µε τον αντίστοιχο αρ. πρωτοκόλλου.

Η έναρξη της άσκησης, προϋποθέτει την εγγραφή στο ειδικό µητρώο ασκουµένων του οικείου ∆ικηγορικού Συλλόγου, το αργότερο εντός 10 ηµερών από την επιλογή του.

Στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτήσεις υπερβαίνουν τον αριθµό των διαθέσιµων θέσεων, η επιλογή θα γίνει µε δηµόσια κλήρωση, η οποία θα διενεργηθεί, αντίστοιχα, στην Κ.Υ. καθώς και στα Καταστήµατα (Πειραιά, Θεσσαλονίκης & Πάτρας) του Τ.Π. & ∆ανείων µε την παρουσία των ενδιαφεροµένων.

Σε περίπτωση που εµφανισθεί µικρότερος αριθµός υποψηφίων από τις θέσεις, λαµβάνονται υπόψη οι αιτήσεις των νυν υπηρετούντων που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον.

Εάν ο αριθµός τους υπερβαίνει τις κενές θέσεις διενεργείται κλήρωση και το Ταµείο σε συνεννόηση µαζί µε τους κληρωθέντες µεριµνούν για την έκδοση της προβλεπόµενης απόφασης του Υπουργού ∆ικαιοσύνης για παράταση της περιόδου άσκησης, εφόσον δεν συµπληρώνεται το προβλεπόµενο 18µηνο της άσκησης τους πριν από το πέρας της εξαµηνιαίας παράτασης άσκησής τους στο Τ.Π. & ∆ανείων.

Η άσκηση θα γίνεται στην Κ.Υ και στα Καταστήµατα, σε νοµικά αντικείµενα, υπό την επιστηµονική εποπτεία του Γραφείου του Ν.Σ.Κ που εδρεύει στο Τ.Π. και ∆ανείων και τη διοικητική εποπτεία του Προϊσταµένου ∆ιεύθυνσης ∆ιοικητικού για την Κεντρική Υπηρεσία του Ταµείου και των Προϊσταµένων ∆ιεύθυνσης των Καταστηµάτων του Τ.Π. και ∆ανείων.

Το ωράριο απασχόλησης των ασκούµενων δικηγόρων ορίζεται από 09:00 πµ έως 15:00 µµ και η αποζηµίωσή τους ανέρχεται σε 600,00 ευρώ µεικτά.

Το παρουσιολόγιο θα τηρείται στο Τµήµα Νοµιµοποιήσεων και ∆ικογράφων της ∆ιεύθυνσης ∆ιοικητικού του Τ.Π. και ∆ανείων για την Κεντρική Υπηρεσία και από τους Προϊσταµένους του κάθε Καταστήµατος, ενώ τη βεβαίωση άσκησης, χορηγεί ο Προϊστάµενος Γενικής ∆/νσης, ως νόµιµος εκπρόσωπος του Τ. Π. & ∆ανείων {Π.∆. 95/1996 άρθρο 7 «Οργανισµός του Ταµείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων» (Φ.Ε.Κ. 76/6-5-1996/τ. Α΄)}

Δείτε την πρόσκληση εδώ.

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

send