logo-print

ΗΠΑ: Ίσα δικαιώματα προσφυγής στη δικαιοσύνη για τους αλλοδαπούς σε περιπτώσεις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής

Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ φέρνει την αντικατάσταση του Safe Harbor ένα βήμα πιο κοντά

26/10/2015

29/01/2018

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε ένα νομοσχέδιο (Judicial Redress Act) που θα χορηγεί στους αλλοδαπούς τα ίδια δικαιώματα προσφυγής στη δικαιοσύνη με τους πολίτες των ΗΠΑ, στις περιπτώσεις που οι αρχές επιβολής του νόμου παραβιάζουν την ιδιωτική τους ζωή.

Οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον για το νομοσχέδιο αυτό, καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την αντικατάσταση της συμφωνία Safe Harbor, η οποία κρίθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ανίσχυρη από το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απόφαση ορόσημο από το Δικαστήριο της ΕΕ για τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους λόγους που το Δικαστήριο της ΕΕ έλαβε την εν λόγω απόφαση ήταν η παραβίαση του δικαιώματος του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής από τις αμερικανικές αρχές και η απουσία επαρκών δικαιωμάτων δικαστικής προσφυγής για τους πολίτες της ΕΕ.

Έπειτα από την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων, το νομοσχέδιο θα πρέπει τώρα να περάσει και από τη Γερουσία προτού γίνει νόμος.

Ολόκληρο το νομοσχέδιο μπορείτε να δείτε εδώ.

Πηγή: pcworld.com

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ